3 неочікуваних продукти, що зашкодять вашій фігурі швидше, ніж ви думаєте

Незважаючи на те, що багато продуктів харчування мають репутацію корисних, деякі з них можуть таємно заважати вам скинути зайві кілограми. Експерти з питань харчування поділилися списком “підступних” продуктів, які, на перший погляд, здаються нешкідливими, але насправді можуть гальмувати ваш прогрес у схудненні.

Перекушування горіхами

Переваги перекусу горіхами нам давно відомі, порівняно з такими шкідливими альтернативами, як шоколад або чипси. Однак з точки зору втрати ваги ситуація може виявитися не такою очевидною. Хоча горіхи містять значну кількість поживних речовин, вітамінів та мінералів, важливо контролювати їхнє споживання. Дієтолог Кімберлі Гомер наголошує, що переїдання горіхів, особливо регулярно, не рекомендується.

Наприклад, лише в одній чашці мигдалю міститься 826 калорій, що легко з’їсти. Для порівняння, один пакетик картопляних чипсів містить 156 калорій.

Гранола на сніданок

За даними Американської кардіологічної асоціації, рекомендується споживати близько однієї склянки пластівців на день. Проте фахівці радять зменшити порції деяких популярних сніданків для попередження надмірного набору ваги, і одним з таких продуктів є гранола.

Наприклад, у склянці граноли з кокосом та кеш’ю може бути приблизно 450 калорій, до того ж, якщо додати молоко. Крім того, в цьому продукті високий вміст цукру та низька кількість клітковини.

Рослинне молоко

Хоча рослинне молоко є прийнятним варіантом для тих, хто має непереносимість лактози, важливо не переборщувати з його вживанням. Найкраще обирати горіхове рослинне молоко і споживати його у помірних кількостях.

Але варто зазначити, що рослинне молоко містить інші речовини, які можуть впливати на вагу. Зокрема, в ньому може бути високий вміст доданих жирів та цукрів. Деякі дослідники навіть пов’язують рослинне молоко з проблемами з кишківником через наявність у ньому речовин, таких як полісорбат 80 та карбоксиметилцелюлоза.

Наприклад, у одній порції вівсяного жирного молока може міститися до 9 грамів жиру, що перевищує кількість жиру у коров’ячому молоці у понад 9 разів. Тому важливо розуміти склад і поживну цінність рослинного молока та споживати його розумно.

Читайте також: