Як прибрати боки в домашніх умовах: прості та доступні вправи

“Рятувальне коло” — так називають накопичення жиру на боках та животі. Головна причина його утворення – неправильне харчування та малорухомий спосіб життя. Ця проблема, зазвичай, стосується бажання мати привабливу зовнішність, адже жир на стегнах є менш шкідливим для здоров’я, порівняно з тим, що накопичується на талії та сприяє серцево-судинним захворюванням.

Однак безпека не завжди сумісна з привабливістю. Тому, якщо ви бажаєте позбутися “рятувального кола”, вам необхідно включити у свою щоденну рутину фізичні вправи, які допоможуть знизити вагу та відсоток жиру в організмі.

Витрачаючи всього лише десять хвилин на тренування кожного дня, наприклад, під час приготування ранкової кави або під час розігрівання вечері, ви швидко приведете своє тіло в тонус і позбудетеся надокучливих боків.

Скручування

Початкове положення: ляжте на спину на підлогу, розташуйте ноги на ширині плечей. Підніміть руки до рівня вух. Пильнуйте, щоб ваш поперек був притиснутий до підлоги, щоб уникнути провисання спини. Піднімайте й опускайте плечі та верхню частину спини. Ваш живіт має залишатися напруженим протягом всього виконання вправи.

Ця вправа насамперед залучає верхні м’язи живота, а також бічні та нижні м’язи живота.

Виконайте 2 підходи по 15 повторень.

Підйоми ніг

Початкове положення: ляжте на спину, руки повинні бути під сідницями для підтримки. Поперек притисніть до підлоги. Згодом одночасно підніміть ноги прямо вгору, а потім повільно опустіть їх, напружуючи м’язи живота.

Виконайте 2 підходи по 15 повторень.

Бічна планка

Початкове положення: лежачи на боці, ноги витягнуті. Підніміть тіло вгору за допомогою передпліччя і напружте м’язи спини та живота.

Утримуйте планку 2 рази по 1 хвилині на кожен бік.

Загальне тренування м’язів для більш ефективного результату

Однак для швидкого зменшення жиру на стегнах не достатньо лише цілеспрямованого тренування м’язів живота. Лише загальне тренування м’язів, спрямоване на збільшення м’язової маси по всьому тілу, може призвести до стійких результатів.

Ключем є підвищений рівень основного обміну: це означає, що організм спалює жирові запаси навіть у стані спокою. Проте скручування і планка ідеально підходять для формування корпусу тіла, створюючи підтягнутий і плоский живіт.

Читайте також: