Розпізнати зіпсовані печериці легко: 5 ознак того, що вони вже не придатні до вживання

Гриби часто використовуються в різноманітних стравах, будь то святкові чи повсякденні. Серед них особливо популярні печериці, які часто називають шампіньйонами. Однак для досягнення відмінного смаку страви важливо обрати дуже свіжі гриби.

Колір

При виборі грибів у магазині спочатку зверніть увагу на їх колір. Свіжі гриби мають бути білого або трохи рожевого кольору. Якщо вони вже набули сірого або коричневого відтінку, це може вказувати на те, що гриби втратили свою свіжість.

Форма капелюшка

Молоді та щойно зрізані печериці мають капелюшок, який може бути обтічним, гладеньким або мати легку “луску”. Проте, якщо ви помітили жовті чи чорні плями на капелюшку, краще уникати таких грибів, оскільки це може свідчити про їхню псування.

У випадку, якщо печериці вже дуже старі, їхні капелюшки можуть стати плоскими і великими.

Вигляд плівочки між ніжкою та капелюшком

На свіжих і молодих грибах плівочка між ніжкою та капелюшком буде щільною і має бути білого кольору. Однак, якщо ця плівочка пошкоджена, це може свідчити про те, що гриб вже зіпсований або був зрізаний дуже давно.

Зріз ніжки гриба

Якщо у вас є можливість приділити додаткову хвилинку, щоб розглянути зріз ніжки вашого гриба, будь ласка, зробіть це. Якщо ви помічаєте, що зріз виглядає темним і сухим, ймовірно, печериця псується.

Щільність грибів

Свіжі печериці мають бути пружними та достатньо твердими. Однак гриби, які відчуваються слизькими на дотик, не варто брати – це може свідчити про початок гниття.

Читайте також: