3 найпоширеніші помилки під час сніданку, які можуть призвести до набору ваги

Ендокринологиня Юлія Кривов’яз поділилася трьома поширеними помилками, які люди роблять під час сніданку, що може призвести до набору ваги під час схуднення. Деякі з них можуть вас здивувати!

Каша з медом, варенням, кленовим сиропом, фініками

Варто уникати каші з медом, варенням, кленовим сиропом, а також граноли, яка містить цукровий сироп. Вівсяна каша сама по собі корисна для шлунково-кишкового тракту та є чудовим варіантом для сніданку. Проте, коли до неї додаються продукти з швидкими вуглеводами, наприклад, мед, це може сприяти надмірному надходженню калорій та набору ваги.

Рекомендація лікаря. Якщо мета — зниження ваги, на сніданок слід зосередитися на білках та клітковині. Наприклад, можна обрати яєчню з овочевим салатом та невелику порцію вівсянки, або вівсянку з овочами й куркою.

Кава з молоком (капучино, лате) з десертом

Щодо кави — в ній немає нічого поганого. Тобто кава без молока і цукру не вплине на вагу, тоді як молоко у каві, десерти або цукерки до кави містять швидкі вуглеводи, які сприяють набору ваги.

Рекомендація лікаря. У випадку порушення вуглеводного обміну, такого як преддіабет або цукровий діабет, краще уникати десертів з білим борошном і цукром.

Фруктові смузі та фреші

Фруктові смузі містять велику кількість свіжих фруктів (3-4) і мають дуже мало клітковини. Це означає, що глюкоза і фруктоза (фруктовий цукор) засвоюються дуже швидко. Тому, якщо ви все ж вирішили пити смузі, краще обрати овочеві, а не фруктові. Також слід пам’ятати, що фруктові фреші, особливо на голодний шлунок, можуть викликати загострення панкреатиту та виразкової хвороби шлунку.

Рекомендація лікаря. Якщо ви любите фрукти, найкраще вживати їх цілими і після основного прийому їжі.

Читайте також: