Вчені б’ють на сполох: ця популярна харчова звичка руйнує ваш імунітет

Науковці дослідили та визначили харчову звичку, що негативно впливає на імунну систему. Її суть полягає в регулярному вживанні продуктів з високим вмістом фруктози.

Вчені стверджують, що харчова звичка, яка полягає в надмірному споживанні фруктози, негативно впливає на роботу імунної системи, провокуючи запальні процеси. Це, в свою чергу, призводить до пошкодження клітин та тканин, що може порушити функціонування різних органів.

Чим небезпечна фруктоза

“Фруктоза підвищує ризик розвитку ожиріння, діабету другого типу і неалкогольної жирової хвороби печінки”, — попереджають автори дослідження.

Після проведених експериментів з мишами вони встановили, що високі дози фруктози призводять до змін у клітинних метаболічних шляхах, що активізує процеси, які сприяють підвищенню рівня запальних цитокінів. Це може стати потенційним механізмом несприятливих змін, включаючи розвиток аутоімунних захворювань.

Вчені стверджують, що вживання великих доз фруктози перепрограмовує клітинні метаболічні шляхи, сприяючи глутамінолізу та окислювальному метаболізму.

Які продукти містять фруктозу

Експерти підкреслюють, що фруктоза є в складі солодких напоїв, численних видів виробничих ласощів, та напівфабрикатів. Вони рекомендують дуже уважно відноситися до вибору продуктів у раціоні харчування.

Читайте також: