Японська водна дієта: чи дійсно можна схуднути за допомогою води

Японська водна дієта здобула чимало прихильників останнім часом. І це не дивно, адже вона не схожа на чергову “диво-дієту”, що вимагає жорстких обмежень, заміни продуктів водою та приготування складних страв. На думку ентузіастів, суть японської водної дієти полягає у свідомому вживанні води. Давайте ж розберемося, які принципи лежать в її основі.

Основи японської водної дієти

Японська водна дієта ґрунтується на свідомому вживанні води. Немає необхідності переконувати когось у важливості води для нашого організму. Це ключовий компонент кожного живого організму, і збереження водного балансу необхідне для підтримки його належного функціонування. Вода відповідає за правильний перебіг метаболічних процесів, транспорт та засвоєння поживних речовин, а також виведення побічних продуктів метаболізму, включаючи токсини.

Японська водна дієта підкреслює важливість як належного зволоження організму – тобто кількості споживаної води на день, так і вживання води відповідно до встановлених інтервалів під час регулярних прийомів їжі.

Правила японської водної дієти

Питна вода в японській водній дієті регулюється такими правилами:

  1. Почніть свій день із вживання теплої води натщеcерце.
  2. Не забувайте, що перше, що ви маєте випити після пробудження, — це вода, а не кава. Випийте приблизно 650 мл теплої води натщеcерце та зачекайте 20 хвилин перед тим, як пити каву або споживати їжу. Деякі джерела рекомендують чекати до 45 хвилин. Деякі також вказують на те, що корисно прополоскати рот перед вживанням води.
  3. Пам’ятайте, що на початку японської водної дієти випити 650 мл води може бути важко, тому якщо так, почніть з меншої кількості. Випивайте наступні порції води через певні інтервали після їжі.
  4. Кожного разу, коли ви відчуваєте спрагу протягом дня, пам’ятайте, що слід випити воду за 20 хвилин до їжі. Після прийому їжі зробіть перерву принаймні півтори-дві години. Спосіб, яким ви вживаєте воду, також важливий. Не пийте її швидко та великими ковтками. Переконайтеся, що п’єте спокійно та повільно.
  5. Іноді рекомендується додавати трохи кам’яної солі у воду. Це допоможе поповнити рівень електролітів в організмі.

Вода перед сном та менше жирів

Ще одним правилом японської водної дієти є — випивати склянку теплої води приблизно за 20-30 хвилин до сну.

Принципи водної дієти також передбачають обмеження споживання жирного м’яса, ковбас, масла і сирів. Також варто уникати солодощів, солодких напоїв і солоних закусок. У раціон слід включати свіжі овочі, нежирне м’ясо і рибу, які варто споживати двічі на тиждень. Також слід віддавати перевагу цільнозерновим крупам та хлібу. Їжте фрукти в помірних кількостях.

Ефекти дотримання японської водної дієти

Дотримання японської водної дієти може призвести до ряду позитивних результатів. За словами її прихильників, це приносить низку переваг. Відразу ж ви помітите поліпшення зовнішнього вигляду шкіри та її рівня зволоженості. Ви можете очікувати зменшення зморшок і навіть целюліту.

Якщо ви стикаєтеся з накопиченням води в організмі, японська дієта може стати відмінним розв’язанням цієї проблеми. Це також допоможе уникнути перекусів, оскільки відчуття спраги часто сплутують з голодом, що призводить до нерегулярного прийому їжі. Таким чином, японська водна дієта може сприяти схудненню.

Позитивні відгуки про японську водну дієту також висловлюють люди, які мають проблеми з травною системою. Випиваючи два-три літри води на день, ви можете уникнути здуття живота, газів і покращити роботу кишечника.

Читайте також: