Фахівці розповіли, що станеться з організмом, якщо пити воду перед сном

Щоденне зволоження дуже важливо для правильного функціонування нашого організму. Деякі з нас випивають останню склянку води безпосередньо перед сном. Фахівці пояснили, чи добре це і коли краще випити останню склянку води за день.

Чи здорово пити воду перед сном

Вчені зазначають, що пити воду перед сном не завжди корисно. Ідея полягає в тому, що коли ми випиваємо одну або дві склянки води безпосередньо перед сном, ми можемо порушити наш природний цикл сну. Адже вночі потреба в сечовипусканні зменшується, що дозволяє нам спати шість-вісім годин поспіль. А зайва склянка води змінить цей режим. Порушений режим сну може негативно вплинути на здоров’я серця, а також збільшити ризик високого кров’яного тиску та підвищення рівня холестерину.

Спеціаліст із розладів сну Джессіка Венсел Рундо пояснила, що зазвичай не рекомендується пити багато води перед сном, але невелика кількість цілком підходить. Вона додає, що останню склянку води за день слід випивати за дві години до сну . Це стосується і інших напоїв.

Переваги вживання води перед сном

“Вироблення звички пити воду перед сном може допомогти людям досягти свого добового ліміту рідини”, — зазначає дієтолог Лорен Манакер в інтерв’ю eatingwell.com.

Питна вода, особливо тепла, є одним із природних способів допомогти очистити організм і покращити травлення. Вживання теплої води перед сном забезпечить оптимальне зволоження протягом ночі, а також допоможе позбутися зайвих токсинів (під час потовиділення). Тепла вода також може полегшити біль і спазми в животі.

Важливо пити достатню кількість води протягом дня. Якщо ми п’ємо воду перед сном, то останню склянку варто випивати не пізніше ніж за дві години до сну.

Читайте також: