7 продуктів, що провокують руйнування судин та підвищення цукру

Високий рівень цукру в крові стає все більш поширеною проблемою, що несе за собою серйозні ризики для здоров’я. Він здатен шкодити всім системам організму, руйнуючи стінки судин, провокуючи ожиріння, розвиток діабету та серцево-судинних захворювань.

Щоб захистити себе від цих небезпек, лікарі рекомендують скоригувати раціон харчування, виключивши з нього або істотно обмеживши споживання деяких продуктів. Які ж продукти провокують стрибки цукру в крові, шкодять судинам і ставлять під загрозу ваше здоров’я?

Які продукти треба виключити зі свого раціону, щоб запобігти небезпечним хворобам

Солодкі газовані напої

У кожній пляшці цих напоїв міститься до 12 чайних ложок цукру. Регулярне споживання може призвести до інсулінової резистентності, коли клітини перестають реагувати на інсулін, що відповідає за засвоєння організмом природних цукрів.

Білий хліб та випічка

Ці продукти мають високий глікемічний індекс і можуть значно підвищувати рівень цукру в крові, що сприяє розвитку діабету, ожиріння, тромбозу та проблем з серцем. Краще замінити їх чорним хлібом або випічкою з цільного зерна, які багаті на рослинну клітковину, що сповільнює всмоктування цукру.

Консервовані фрукти та соки

Такі соки містять багато цукру, який швидко підвищує рівень глюкози в крові. Краще вживати свіжі або заморожені фрукти та ягоди.

Овочі з високим вмістом крохмалю

Картопля, кукурудза, морква і буряк містять велику кількість крохмалю, який призводить до різкого підвищення рівня глюкози в крові. Їх варто споживати у помірних кількостях та комбінувати з білковими продуктами.

Жирне м’ясо, сосиски, ковбаси

Баранина, свинина, ковбасні вироби багаті на тваринні жири, що підвищують рівень інсуліну в крові. Краще замінити їх на яловичину, кролятину, курятину або індичатину.

Алкоголь

Особливо слабоалкогольні газовані напої, які також містять багато цукру, можуть порушувати вироблення інсуліну підшлунковою залозою та призводити до різкого зростання рівня цукру в крові. Якщо існує ризик захворювання на діабет, алкоголь слід уникати.

Готові соуси

Ці продукти містять багато доданих цукрів та консервантів. Краще варити соуси самостійно, додаючи до них лимон, зелень та спеції.

Читайте також: