Дієтологи радять їсти їх щодня: 4 нежирних білки, які допоможуть схуднути

Метаболізм – це явище нестійке: у молодості він дуже активний, можна споживати практично будь-що і не хвилюватися про надмірну вагу, але з віком він сповільнюється і стає вкрай нещадним. За рахунок сповільнення метаболізму зайва вага набирається швидше і відмовляється йти геть. Проте, збалансований раціон та включення до нього деяких продуктів, зокрема нежирних білків, може допомогти вам прискорити метаболізм і позбутися зайвих кілограмів у будь-якому віці.

Чи дійсно білок допомагає схуднути

Білок відіграє ключову роль у процесі схуднення, особливо для людей старше 40 років. З огляду на сповільнення метаболізму, збереження м’язової маси стає критичним для підтримки здорової ваги. Нежирні білки не лише забезпечують необхідні поживні речовини, але й сприяють росту і відновленню м’язів, допомагаючи прискорити метаболізм і сприяють втраті жиру. Дієтологи Жанетт Кімзел і Еллісон Герріс визначили 4 нежирні білки, які варто включити до свого щоденного раціону.

Яйця

Яйця – це найбільш базовий і доступний джерело нежирного білка. Їх особливо легко включити у свій раціон: можна їсти яйця на сніданок безліч разів. Цей продукт не лише смачний і універсальний, але й чудово працює для прискорення метаболізму. Щоб досягти ефекту, достатньо вживати всього одне яйце на день.

Крім того, дослідження показали, що споживання яєць не лише прискорює метаболізм, але й підвищує рівень ситості, що досить важливо для тих, хто бажає скинути кілька зайвих кілограмів. Чим довше ви відчуваєте ситість, тим менше перекусів ви зазвичай робите протягом дня.

Грецький йогурт

Грецький йогурт, котрий відціджують від зайвої вологи й роблять максимально густим, є універсальним продуктом, який може стати чудовим сніданком або перекусом. Ви можете додати до нього ягоди, насіння або цільні злаки, щоб зробити його ще більш корисним. Але головна перевага полягає в тому, що одна порція грецького йогурту містить 15-20 грам нежирного білка, які покращують обмін речовин, забезпечують ситість і прискорюють метаболізм.

Нежирне м’ясо

Хоча існує багато нежирних рослинних джерел білка, без м’яса у цьому списку не обійтися. Деякі види м’яса, такі як червоне м’ясо або оброблені продукти, можуть негативно позначитися на стані вашого здоров’я, якщо їх споживати у великих кількостях.

Але нежирне м’ясо, наприклад, птиця, є відмінним вибором для тих, хто намагається схуднути. Курка, індичка та перепілка – чудові варіанти м’яса, оскільки більшість калорій походить саме з білка. Наприклад, 100 грамів курячої грудки забезпечують приблизно 31 грам білка і всього 165 калорій.

Тофу

Рослинні білки також є чудовим вибором. Тофу, зокрема, вражає своїми властивостями для тих, хто бажає прискорити метаболізм і скинути зайву вагу. Тофу – це нежирний білок, який сприяє прискоренню метаболізму і вимагає великої кількості енергії для перетравлення та засвоєння. Ще однією великою перевагою тофу є його нейтральний смак, завдяки чому його можна додавати практично до будь-яких страв: від салатів до фруктових смузі.

Читайте також: