Останні новини

ТОП-5 вегетаріанських продуктів, багатих на омега-3

- 12 Березня 2024, 19:03

Існують певні корисні речовини, які наш організм здатен виробити самостійно, а інші необхідні нам елементи можна отримати лише зовні, а саме з їжі. Омега-3 жирні кислоти є важливими для здоров’я серця, нормальної роботи мозку та загального стану здоров’я.

Також їх можна отримати лише з їжі. Найкращими джерелами вважаються жирна риба та морепродукти, проте достатню кількість жирних кислот можна отримати і з вегетаріанських продуктів.

Насіння льону

Лляне насіння є джерелом омега-3 жирних кислот, зокрема альфа-ліноленової кислоти (АЛК), яка відіграє важливу роль у попередженні серцево-судинних захворювань. Воно може бути включене у ваш раціон у формі насіння або лляної олії, яку можна додавати до салатів, смузі, каш або йогуртів. Розмочене насіння льону також може бути використане як заміна яєць.

Насіння чіа

Чіа належить до суперфудів через свої корисні властивості, включаючи високий вміст альфа-ліноленової кислоти (АЛК), що робить його цінним додатком до раціону. Воно може бути розмочене у молоці та подане з ягодами, арахісовим маслом тощо, або використане як додаток до салатів чи випічки.

Волоські горіхи

Ці горіхи – справжній скарб, доступний в Україні, смачний та універсальний у випічці та десертах, а також надзвичайно корисний завдяки високому вмісту омега-3 жирних кислот. Вони можуть стати чудовим перекусом.

Квасоля

Квасоля, окрім того, що є відмінним джерелом білків у вегетаріанському раціоні, також містить омега-3 жирні кислоти, які сприяють зменшенню запалення та боротьбі з метаболічними хворобами.

Листові овочі

Деякі листові овочі, такі як брюссельська капуста, листова капуста та шпинат, містять невелику кількість омега-3 жирних кислот, але є відмінним джерелом вітамінів. Вони можуть бути чудовим доповненням до раціону, особливо для вегетаріанців.

Читайте також:

По темі