Включіть ці 5 продуктів у свій раціон, щоб знизити ризик одного з найагресивніших видів раку

Емі Розенфельд, дієтолог з лікарні Північного Уестчестеру, підкреслює, що першочерговим фактором у профілактиці раку товстої кишки є здорове харчування.  При цьому лікар визнає, що серед причин онкологічних захворювань може бути не лише неправильне харчування, але й генетична схильність, погана екологія, сидячий спосіб життя та інші фактори.

Втім, дотримуючись правильного харчування, ризики можуть бути зведені до мінімуму. Краще мати впевненість, що ви зробили все можливе, ніж не робити нічого і просто сподіватись, що ви не захворієте.

Продукти для запобігання раку

Включення наступних продуктів до свого раціону допоможе максимально знизити ризик виникнення раку кишечника.

Овочі

Всім відомо про користь овочів, але далеко не всі дотримуються цієї рекомендації. Лікар Розенфельд вважає, що особливо важливо поширювати інформацію про корисність овочів у контексті запобігання раку, оскільки вони необхідні для здоров’я кожного організму.

Овочі є багатими джерелами каротиноїдів та флавоноїдів, які, за результатами численних досліджень, мають здатність запобігати розвитку раку.

Більше того, овочі містять клітковину, яка є важливою для нормального функціонування системи травлення. Клітковина сприяє скороченню часу, який харчові рештки проводять у кишечнику, що є ключовим фактором у запобіганні розвитку раку товстої кишки.

Цільнозернові

Знову ж таки, основна користь полягає в клітковині. Цільнозернові продукти є відмінним джерелом цієї речовини. Дієтолог рекомендує вибирати хліб з висівками, рис, ячмінь, кукурудзу, щоб забезпечити організм достатньою кількістю клітковини разом з овочами.

Цільнозернові продукти також багаті вітамінами групи B і різними корисними мікроелементами, такими як цинк, мідь, магній та залізо.

Боові

Бобові є корисним додатком до раціону, оскільки їх регулярне вживання допомагає очистити кишечник, знижуючи ризик виникнення ракових захворювань. Дієтолог радить замінювати червоне м’ясо бобовими продуктами принаймні двічі на тиждень.

Горіхи

Горіхи містять багато антиоксидантів, які допомагають боротися з раковими утвореннями. Крім того, вони є важливим джерелом корисних жирів для здоров’я організму. Також вони є джерелом клітковини.

Фрукти

Фрукти є необхідною складовою дієти, спрямованої на запобігання раку. Лікар рекомендує споживати “кольорові” фрукти, оскільки кожен колір містить унікальний набір мікроелементів. Вони багаті антиоксидантами і вітамінами, що допомагає зменшити ризик розвитку раку.

Читайте також: