3 корисних продукти для серця, які може собі дозволити кожен

Ці продукти доступні кожному, адже вони мають невисоку ціну. Пам’ятайте, що не існує “чарівних” суперфудів, які миттєво оздоровлять людину. Проте багато продуктів містять корисні вітаміни та мікроелементи, тому їх важливо включати до свого раціону. Які саме продукти варто вживати для підтримки здоров’я серця розповіла дієтологиня-кардіолог британської благодійної організації British Heart Foundation Вікторія Тейлор.

За її словами, середземноморська дієта є найкращою для здоров’я серця. Основу вашого раціону повинні складати різнокольорові фрукти та овочі, цільнозернові продукти, горіхи, насіння, нежирні білки та корисні жири. Важливо також обмежити споживання червоного та обробленого м’яса, адже вони містять багато солі та насичених жирів.

Окрім складників середземноморської дієти, дієтологиня розповіла про кілька корисних продуктів, які також є корисними для здоров’я серця.

Зелений горошок

Заморожений горошок – це простий та корисний продукт, який кардіологиня радить мати у морозилці. Він насичений рослинним білком та вітаміном С, який охороняє клітини від пошкоджень та підтримує їх здоров’я.

Клітковина сприяє нормальному травленню та допомагає організму поглинати “хороший” холестерин, який протидіє надлишку “поганого” холестерину. Цей останній може утворювати в судинах бляшки, які загрожують ішемічною хворобою серця.

Арахіс

За словами Вікторії Тейлор, арахіс варто включати до свого раціону. Це недорогий продукт з багатьма перевагами. Їжте горіхи по жмені щодня, і ви забезпечите себе ненасиченими жирами, які містять волокна, білки, вітаміни та мінерали, які добре впливають на серце.

Ріпакова олія

Лікарі не дуже рекомендують цю олію, але кардіолог Вікторія Тейлор стверджує, що вона корисна для серця. Вона каже, що ця олія має мононенасичені жири, які захищають серце і підвищують рівень “хорошого” холестерину.

Читайте також: