Дієтологиня розповіла, яку картоплю краще вживати: печену чи варену

Століттями картопля була невід’ємною частиною нашого раціону. Універсальне використання в кулінарії та велика кількість корисних речовин роблять картоплю надзвичайно популярною у всьому світі. Про те, як її краще готувати, щоб отримати максимум користі, відповіла дієтологиня Кароліна Топольська.

Яку картоплю краще їсти

“Тема вживання картоплі викликає багато суперечок серед деяких людей. Проте хотілося б зазначити деякі важливі відомості, які можуть змусити вас по-іншому сприймати згаданий продукт та його споживання. Протипоказань до вживання картоплі на відновній дієті немає. Також вона не відносяться до висококалорійних продуктів, оскільки 100 г продукту містить 77 ккал. Однак варто пам’ятати, що найкорисніший спосіб подачі картоплі – відварити її у воді або на пару”, – зазначила дієтологиня.

Смаження або запікання продукту підвищує глікемічний індекс і калорійність. Додавання шкварок або вершкового масла також не позначиться позитивно на кінцевому складі картоплі. Тому найкраще подавати вищевказаний продукт у вареному вигляді, без зайвих добавок.

Харчова цінність картоплі

Картопля має багатий поживний склад. Продукт містить антиоксиданти, які борються з вільними радикалами. Є також харчові волокна , які покращують кровопостачання і перистальтику кишечника. Ви також можете знайти в ній вітаміни групи В і вітамін С, а також такі мінерали, як калій, фосфор, натрій, йод і кальцій.

“Картоплю варто включити в свій раціон, навіть при дотриманні відновної дієти. Однак слід пам’ятати, що він повинен бути різноманітним. Це зробить його багатим більшою кількістю необхідних мікро- і макроелементів”, – підсумувала дієтологиня.

Читайте також: