Забудьте про панірувальні сухарі: дієтологиня назвала найкориснішу паніровку для курки

Куряче м’ясо – одне з найпростіших і швидких у приготуванні. Його можна піддавати різним кулінарним прийомам – від запікання, смаження, гриля і відварювання до приготування на пару.

Також популярною стравою є курка в паніровці. Та яку саме обрати, щоб було і смачно і корисно, відповідає дієтологиня Кароліна Топольська.

Яке куряче м’ясо найкорисніше

Курка – дуже хороший вибір, коли справа стосується м’яса. Більшість дієтологів рекомендують вживати нежирне м’ясо з низьким вмістом жиру, до якого входить курка. Це джерело легкозасвоюваних поживних речовин, у тому числі високоякісного білка. З цієї причини варто включити курку в своє меню.

Найбільш здоровими видами термічної обробки є відварювання у воді, приготування на пару, тушкування або запікання без попереднього смаження. У цьому випадку найкраще приправляти м’ясо, використовуючи, серед іншого: каррі, базилік, часник, орегано, кріп або побризкати птицю лимоном.

На чому смажити

Що стосується смаження, то найкраще вибирати оливкову або рапсову олію через високу температуру димлення цих рослинних жирів. Незалежно від обробки, необхідно стежити за тим, щоб курка «приготувалась» всередині і не сталося харчового отруєння через вживання сирого продукту.

Яку паніровку обрати

Є багато альтернатив для заміни панірувальних сухарів, які не є найкращим вибором, коли мова йде про приготування цього виду м’яса. Першою ідеєю можуть бути подрібнені пластівці, наприклад пшоняні, вівсяні або кукурудзяні пластівці. Також непогано було б подрібнити різні види горіхів, наприклад, волоські. Ви також можете використовувати лляне насіння або мигдальні пластівці, щоб посипати шматочки курки.

Читайте також: