Як покращити свою фігуру цієї весни: 5 практичних порад

Ваша конституція та тип статури відіграють не меншу роль, ніж вага, коли мова йде про схуднення. Деякі люди мають чітко виражену талію, яка візуально відмежована від грудей та стегон, а в інших такого контрасту немає. Замість того, щоб витрачати час на неефективні вправи для преса, які не допоможуть зробити вашу талію тоншою, краще зосередьтеся на цій комплексній стратегії.

Високоінтенсивні тренування

Якщо ви втомилися від монотонних та неефективних тренувань, спробуйте високоінтенсивні інтервальні тренування (HIIT). Ця форма інтервального навантаження передбачає короткі періоди максимального зусилля чергово змінюються з менш інтенсивними періодами відновлення. Дослідження, проведене журналом вправ і фітнесу, в якому 60 жінок виконували тренування HIIT тричі на тиждень протягом двох місяців, показало зменшення середнього обсягу талії на 0,6 дюйма або 1,53 см.

У дослідженні, опублікованому в журналі “Медицина і наука у спорті та вправах”, було встановлено, що вправи середньої та високої інтенсивності можуть підвищити споживання енергії протягом щонайменше 22 годин після тренування. Тож варто спробувати HIIT-тренування, яке допоможе прискорити метаболізм, збільшити м’язову силу і позбавитися зайвої ваги.

Збалансована дієта

Поряд з фізичними вправами, здорове харчування відіграє ключову роль у процесі зниження ваги. Стале дотримання збалансованої дієти може сприяти тривалому збереженню досягнутих результатів і формуванню стрункої талії.

Якщо ваша мета – схуднути, важливо збагатити свій раціон продуктами, що містять велику кількість поживних речовин, щоб забезпечити організм усіма необхідними елементами, при цьому задовольняючи свої енергетичні потреби.

До продуктів з високим вмістом поживних речовин належать:

  • овочі та фрукти;
  • цільнозернові продукти;
  • бобові (квасоля і сочевиця);
  • білки (яйця, риба, квасоля, сочевиця, птиця);
  • ненасичені жири (горіхи, жирна риба і насіння), що містять незамінні жирні кислоти, такі як омега-3 і омега-6.

Також для того щоб схуднути, слід уникати споживання ультраоброблених продуктів, таких як випічка, солодощі, морозиво і фаст-фуд, оскільки вони містять велику кількість калорій та мало корисних поживних речовин. Це може ускладнити збереження балансу між енергетичними потребами та отриманням необхідних поживних речовин.

Зменшення споживання алкоголю

Вже давно відомо про зв’язок між абдомінальним ожирінням та вживанням алкоголю. У одному дослідженні епідеміології та охорони здоров’я було виявлено, що високий рівень споживання алкоголю корелює із збільшенням окружності талії.

Занадто велика кількість алкоголю може призвести до наростання жирових відкладень на животі. Проте, зменшення його вживання може призвести до зменшення розміру талії.

Контроль зневоднення

Сама по собі вода не сприяє зменшенню талії, але збільшення споживання води перед їжею може допомогти відчувати себе більш насиченими.

Дуже легко сплутати спрагу з голодом і вживати зайві калорії, які вашому організму не потрібні, але склянка води може допомогти уникнути цього. Спробуйте пити шість-вісім склянок на день – це має кілька переваг: забезпечує нормальне функціонування всіх систем організму і допомагає зберегти здоровий вигляд вашої шкіри.

Силові тренування

Силові тренування можуть сприяти втраті ваги, оскільки вони сприяють нарощуванню м’язової маси, що, в свою чергу, збільшує кількість калорій, які організм спалює. М’язова тканина активно споживає калорії навіть у спокої, відмінно від жирової тканини.

За допомогою силових тренувань можна збільшити м’язову масу, що підвищує базальний рівень метаболізму. Це означає, що ви будете спалювати більше калорій, навіть коли не займаєтеся фізичними вправами активно.

Читайте також: