ТОП-5 вправ для швидкого полегшення болю в попереку

Біль у попереку може бути виснажливим, заважаючи вам виконувати повсякденні справи. Є прості, але ефективні вправи, які допоможуть вам полегшити біль та покращити самопочуття. Ці вправи можна легко виконувати вдома, без спеціального обладнання.

Поза дитини

Однією з корисних вправ при болях у попереку є поза дитини. Ця поза спрямована на розтягнення м’язів нижньої частини спини, полегшення болю, зняття напруги з хребта та покращення гнучкості спини. Почніть з того, що станьте колінами на підлогу і відкиньтеся на п’яти.

Поступово нахиляйтеся вперед, доки ваші стегна і груди не доторкнуться. Руки можна тримати з обох боків або витягнуті вперед для глибшого розтягнення.

Розтяжка від коліна до грудей

Ляжте на спину, випрямивши ноги. Потім зігніть ліве коліно і плавно підведіть його до себе, обхопивши руками. Праву ногу тримайте прямою.

Не піднімайте верхню частину тіла і не відривайте стегно від підлоги. Затримайтеся приблизно на 30 секунд у цій позиції, а потім повторіть розтяжку з правою ногою.

Поза моста

Ляжте на спину, зігнувши коліна. Правою рукою тримайте праву кістку, а лівою – ліву. Притиснувши голову та плечі до землі, підніміть нижню частину тіла (стегна) так високо, як вам зручно.

Обертальна розтяжка для нижньої частини спини

Почніть з положення лежачи на спині зі зігнутими колінами. Повільно розверніть коліна праворуч, затримайтеся на 10 секунд, а потім повторіть рух у ліву сторону. Виконайте цю розтяжку тричі на кожну сторону.

Поза кобри

Ляжте на підлогу обличчям вниз і розташуйте долоні поруч із плечима. Повільно вдихайте, витягаючи ноги та піднімаючи верхню частину тіла від землі. Тримайте пальці ніг і лобка на одній лінії і обов’язково торкайтеся підлоги.

Читайте також: