Полегшення травлення: 4 фрукти, які рятують від здуття живота

Здуття живота може супроводжуватися неприємним дискомфортом та надмірним газоутворенням. Деякі люди навіть страждають від хронічного здуття, яке може виникати в найбільш невідповідний момент, наприклад, під час візиту до гостей або важливої зустрічі. Щоб заспокоїти шлунок та зменшити симптоми, спробуйте додати до свого раціону декілька фруктів.

Незрілі банани

Банани – це чудовий вибір для поліпшення вашого самопочуття. Вони містять багато корисних речовин, таких як калій, вітамін С, В6, клітковина, антиоксиданти, які позитивно впливають на ваш травний тракт.

Особливо ефективними проти набряклості живота є зелені банани, які можна знайти на ринках. Вони мають особливу властивість – вони містять крохмаль та вуглевод, який має позитивний вплив на здоров’я кишківника.

Лимон

Споживання лимона або соку з нього допомагає швидше очистити шлунок, а тим самим зменшити неприємні симптоми здуття. Про це свідчить дослідження 2022 року, опубліковане в European Journal of Nutrition. У ньому також згадується, що після лимонів очищення відбувається в 1,5 раза швидше.

Ківі

Якщо ви часто страждаєте від здуття живота, спробуйте щодня їсти ківі, щоб потенційно попередити цю проблему. Дослідження 2022 року показує, що покращення ви можете відчути вже через 2 тижні після щоденного споживання зеленого фрукта.

Темні ягоди

Експерти з клініки Майо кажуть, що зменшити здуття можна завдяки темним ягодам: ожині, чорниці, смородині, лохині та іншим. За їхніми словами, ці ягоди містять цінні антиоксиданти, які сприятливо впливають на травлення. Дослідження свідчать, що особливо корисною є чорниця.

Яких фруктів треба уникати

Не дуже корисними є яблука та груші, які мають високий вміст фруктози. Надмірне вживання ними може призвести до утворення газів. Щоб уникнути здуття живота, просто очистіть їх від шкірки, оскільки саме вона має високий вміст клітковини, яка важко перетравлюється.

Читайте також: