Лимонний апгрейд: чому заморожування робить свіжі лимони ще кориснішими

Лимон – не просто фрукт, а справжній рятівник у період авітамінозу! Цей сонячний цитрус багатий на вітамін С, який так необхідний для нашого імунітету. Крім того, лимон володіє антисептичними властивостями, що робить його незамінним помічником у боротьбі з застудою та грипом. І зберігати його найкраще саме в замороженому вигляді. Розповідаємо, для чого заморожувати лимони.

Чому варто заморожувати лимони

Заморожуйте лимони для запобігання псуванню

Зазвичай порція лимона складається з одного або двох шматочків, що часто призводить до швидкого псування фрукта у холодильнику. Замороження фруктів дозволяє зберегти їх свіжість на тривалий час.

Збільшення вмісту вітамінів

Після шокового заморожування лимон стає ще більш корисним, оскільки вміст вітамінів та інших корисних компонентів збільшується у декілька разів.

Заморожені лимони можна використовувати у будь-яких стравах та напоях, зберігаючи їх насичений смак та аромат.

Як заморозити лимони

Щоб заморозити лимони:

  1. Помийте фрукти.
  2. Наріжте на шматочки разом зі шкіркою.
  3. Розмістіть на покрите пергаментом деко.
  4. Помістіть у холодильник на декілька годин.
  5. Після того, як шматочки заморозяться, перекладіть їх у контейнер.