Табу для дієтологині: 3 продукти, які небезпечні для вашого здоров’я
Харчування відіграє ключову роль у нашому здоров’ї та загальному самопочутті. Проте, не всі продукти однаково корисні. Деякі з них можуть мати негативний вплив на організм, тому важливо не зловживати ними.
Дієтологиня Ліан Елі назвала 3 продукти, які вона ніколи не буде їсти.
Консервовані печериці
Багато людей додають до салатів консервовані печериці. Проте, за інформацією Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США, у 100 грамах грибів у банці може бути до 20 личинок, перш ніж продукт визнають небезпечним.
Дієтологиня рекомендує обирати свіжі гриби та готувати їх належним чином.
Креветки з кишковим трактом
Ліан Елі каже, що креветки можна їсти, але тільки ті, з яких видалений кишковий тракт.
“Пам’ятайте про тонку чорну смужку на спині креветок. Це не жила – це їхня кишка, де знаходиться креветочні фекалії”, – каже дієтологиня.
Тому потрібно видалити її, а потім смакувати креветкою.
Зазначимо, що при частому вживанні креветок їх користь легко може перетворитися на шкоду – холестеринові нальоти на внутрішній поверхні судин і всі пов’язані з цим негативні наслідки.
До шкідливих і навіть небезпечних речовин, які можуть бути в креветочному м’ясі, належать солі важких металів, яких, на жаль, у морях з кожним роком стає все більше.
Синтетична ваніль
За словами фахівчині, таку ваніль роблять з касторіуму, який отримують з касторових сумок бобрів. Його вважають безпечним, але Ліан Елі не дуже радить вживати синтетичну ваніль з цією складовою.
Замість цього вона радить обирати натуральний екстракт ванілі. Він дорожчий, але його виготовляють з ванільних стручків.