Хула хуп: спалюйте калорії та тренуйте м’язи живота

Хула хуп, або обруч, – це не просто весела дитяча забавка, а й ефективний тренажер, доступний для людей будь-якого віку. Його простота у використанні робить його ідеальним для домашніх тренувань, а різноманітність вправ дозволяє тренувати різні групи м’язів. Хула хуп також використовується в художній гімнастиці для розвитку координації, гнучкості та витривалості.

Коли з’явився обруч

Обруч – це витвір Річарда Кнерра, засновника фірми Wham-O. Він дізнався про особливе бамбукове кільце, яке австралійці використовували для тренінгу, від свого знайомого. Потім він і Артур Мерлін створили свою версію хула хупу.

У 1958 році вони провели перші тести тренажера в початковій школі. Вони обіцяли подарувати обручі дітям, якщо вони навчаться гарно їх обертати. Щоб розповсюдити і прославити свій продукт, Кнерр і Мерлін наказали працівникам Wham-O брати з собою обруч у літак, щоб люди довкола цікавились і питались.

Нині обруч активно застосовують як тренажер і для гімнастичних чи акробатичних витівок.

Як правильно обертати обруч

З правильним харчуванням регулярні заняття з обручем допоможуть сформувати тіло. Обертати хула хуп досить легко, бо при цьому працюють м’язи спини. А при довгому і неперервному обертанні можна досягнути ефекту кардіотренування та спалювати калорії.

Щоб зменшити живіт без шкоди для здоров’я, обов’язково треба ставити ноги на ширині таза або трохи ширше – для доброї опори.

Протягом всього заняття тримайте м’язи живота в напруженні, це допоможе захистити внутрішні органи і досягнути максимального ефекту.

Як ще можна його застосовувати

Хула хуп – це насправді універсальний тренажер, який можна не тільки обертати!

Ось декілька ефективних вправ, які допоможуть скинути вагу:

Протипоказання для хула хупа

Як і будь-яке інше спортивне обладнання, обруч може принести як користь, так і шкоду.

Кому не можна використовувати хула хуп:

  1. Якщо ви очікуєте дитину. На будь-якому стадії вагітності сильний масаж і напруження м’язів можуть викликати передчасні пологи.
  2. Якщо у вас діагностували хвороби внутрішніх органів, наприклад, печінки, нирок, яєчників.
  3. Також не рекомендується використовувати обруч одразу після народження дитини, бо м’язи потребують часу для відновлення.
  4. Жінкам не слід займатися з хула хупом під час менструації, бо збільшений внутрішньочеревний тиск і активна робота м’язів можуть спричинити сильні болі.
  5. Людям похилого віку та людям, які страждають від хвороб суглобів і хребта, краще уникати використання обруча.

Якщо ви сумніваєтеся, чи підходить вам обруч для фізичних навантажень, то вам слід проконсультуватися з лікарем або з вашим тренером.

Читайте також: