3 дієві лайфхаки, які допоможуть позбутися жиру на животі

Чи готові ви почути маленький секрет, про те, як скинути жир з живота? Насправді ніякої таємниці немає, і в цьому місці його так само легко скинути, як і з інших місць на тілі людини. Дослідження показують, що напруга преса тоннами імпульсів не прибирає жир на животі, так само, як скручування не зробить руки більш міцними, а присідання не дадуть вам більш стрункі ноги.

Якщо ви хочете прибрати жир з певного місця, то худнути й тренуватися необхідно на всі групи м’язів, а не на окремі. Єдиний спосіб одержати більш плоский прес — комплексне схуднення. Для цього вам знадобиться правильна комбінація дієти та фізичних вправ. Головне — вибрати те, чого ви можете дотримуватися досить довго, щоб ваше тіло могло почати використовувати жирові відкладення. Тільки тоді фігура почне змінювати форми.

Існує стільки ж способів схуднути, скільки людей на цій планеті. Але незалежно від того, хто ви є, пропонуємо розглянути 3 лайфхаки, які допоможуть вам схуднути.

Створіть постійний дефіцит калорій

Щоденне споживання правильної кількості калорій, є головною рушійною силою втрати ваги. Не дозволяйте їжі з низьким вмістом жирів або вуглеводів обдурити вас. Найчастіше саме вона провокує переїдання.

Яка правильна кількість калорій? Калорія — це одиниця енергії, одержувана організмом з їжі. Щодня ми спалюємо певну кількість калорій залежно від нашого розміру, віку, статі та рівня щоденної активності. Щоб спалювати жир, тобто змушувати наші тіла використовувати жирові запаси для виробництва енергії замість їжі, нам потрібно їсти менше калорій, ніж ми спалюємо за день. Але це не повинно занадто ускладнювати нашу дієту.

Прагніть до дефіциту 500-800 калорій на добу. Найлегший спосіб розрахувати його — помножити 12 калорій на один кілограм тіла і споживати стільки калорій щодня. Навіть якщо ви не будете займатися спортом, але у вас буде дефіцит калорій, ви втрачатимете зайві кілограми.

Їжте повільніше і будьте терплячими

Змушувати ваше тіло спалювати запаси жиру для отримання енергії — це непростий процес, який може викликати втому. Звикання до невеликих прийомів їжі може спочатку викликати почуття неконтрольованого голоду. Один із відмінних способів впоратися із цим важким періодом — повільне, довге жування і терпіння. Вчені довели, що повільне пережовування їжі, змушує швидше наїстися, оскільки сигнал про надходження їжі, доходить до мозку протягом 20 хвилин.

Якщо ви їсте швидко, то можете поглинути більше їжі, ніж дійсно потрібно, щоб відчувати себе ситим. Крім того, вашому тілу знадобиться від 2 до 3 годин, щоб переробити їжу, яку ви щойно з’їли, на корисну енергію. Навіть після того, як ви з’їли велику порцію під час дієти, ви все одно можете відчувати голод, але це не означає, що потрібно їсти ще. Якщо ви досить терплячі та дозволите тілу виконати свою роботу, за кілька годин після їжі ви відчуєте заряд енергії.

Ефективні тренування

Щоб змусити своє тіло швидше спалювати жир, необхідна не тільки правильна дієта, але й ефективні тренування. Тренуйте м’язи живота 3-4 рази на тиждень. Коли ви почнете втрачати зайвий жир, то побачите як ваш живіт, починає набувати рельєф і гарні контури.

Найефективніші вправи:

  • підняття ніг;
  • планка;
  • зворотні присідання;
  • похилі присідання;
  • велосипед.

Читайте також: