Сніданок без шкоди: продукти, які не рекомендується їсти натщесерце

Збалансований сніданок — це той, що забезпечить організм необхідною енергією та силою для першої половини дня. Небажані продукти можуть спричинити надмірне навантаження на шлунково-кишкову систему і зробити вас повільними. Тому краще обирати складні вуглеводи, які збагачують організм, білки для м’язів та клітковину.

Розповідаємо, які продукти категорично не рекомендується їсти натще.

Сирі овочі

Сира їжа справді корисна, адже вона містить вітаміни, клітковину та мінерали. Проте сирі продукти не підходять для сніданку. Шлунок може відреагувати негативно, бо сирі овочі важко перетравлюються. Внаслідок цього може утворитись надмірне газоутворення — поширена проблема у багатьох людей, а сироїдіння на голодний шлунок викликає особливий стрес.

Підступ: йогурт

Йогурт з фруктами здається хорошим сніданком. Це тому, що він не спричиняє жодного безпосереднього дискомфорту — принаймні, якщо у вас не дуже вразливе травлення. Але йогурт натще має лише часткову користь.

Корисні молочнокислі бактерії, які є в йогурті, не засвоюються належно натще. Замість цього агресивна шлункова кислота знищує все добре, перш ніж воно потрапить до кишечника.

Що допоможе: з’їжте заздалегідь кілька горіхів, шматочок авокадо або ложку вівсянки, щоб створити в шлунку свого роду буфер.

Банани тримайте подалі

Банани — це джерело корисних речовин для нашого здоров’я, але їх не варто споживати на голодний шлунок.

Цей фрукт, як і інші продукти з вмістом глюкози, підвищують рівень цукру в крові. Потім він швидко знижується і викликає апетит на весь день.

Кислотність цитрусових

Вам подобається випивати велику склянку апельсинового соку на сніданок? На перший погляд може здатись, що це дуже корисно, але не робіть цього на голодний шлунок. Кислотність цитрусових може викликати гастрит. Єдиним винятком є лимонна вода, бо в ній сік лимона добре розводиться водою.

Читайте також: