ТОП-5 переваг кардіо вправ для вашого організму

Тренування, які здатні повернути здоров’я, зберегти молодість і подовжити життя.

Не всі мають можливість проводити цілі години в спортзалі. Замість цього, краще дотримуватися основ. Зрештою, переваги кардіо науково доведені. Перед вами п’ять причин, за якими вам варто додати ці вправи до своєї щоденної рутини.

Здоров’я серця

Ваше серце – м’яз, і, як будь-який м’яз, його потрібно тренувати. Без навантажень воно слабшає, і ризик виникнення різних захворювань підвищується. Кардіо вправи – відмінний спосіб змусити ваше серце битися швидше і впевненіше! Крім того, вони знижують рівень “поганого” холестерину.

Боротьба з поганим настроєм і втомою

Кардіо вправи сприяють зниженню втоми і покращенню настрою. Ба більше, такі заняття допоможуть вашому організму виробляти гормони, що знижують апетит.

Поліпшення обміну речовин

Кардіо не тільки збільшує темпи роботи серця, але і прискорює інші процеси в тілі, сукупність яких відома як обмін речовин. Чим інтенсивніше тренування, тим помітніше буде ефект для вашого обміну.

Запобігання діабету

Регулярно займаючись кардіо вправами, ви збільшуєте споживання глюкози м’язами. До того ж, ваш рівень цукру завжди залишається під контролем, і ви не відчуваєте небезпечних коливань значення глюкози крові, як люди, які не займаються спортом регулярно. Такі навантаження особливо корисні хворим на діабет – саме вони найбільш чутливі до змін глікемії крові.

Хороша фізична форма

Кардіо тренування спалюють калорії, а значить – допомагають вам скидати вагу. Також вони тримають м’язи в тонусі, покращують поставу й допомагають підвищити вашу продуктивність протягом дня.