Останні новини

ТОП-6 корисних та доступних морепродуктів, які не поступаються лососю та креветкам

- 16 Травня 2024, 15:05

Багато людей переконані, що морепродукти – це задоволення для багатих. Проте, це стереотип можна легко розібрати, оскільки є дешеві види морепродуктів, які не поступаються за користю і смаком навіть найбільш витонченим і дорогим сортам. Вони містять білок, вітаміни групи В, поліненасичені жири омега-3, селен, цинк, вітамін D і інші корисні речовини, що сприяють здоров’ю та захищають від захворювань. Розповідаємо, про види недорогих морепродуктів, та яка їхня користь для нашого здоров’я.

Які є корисні та доступні морепродукти

Сардини

Ці маленькі рибки насичені корисними складовими, такими як білок, залізо, вітаміни В і Е, селен і кальцій. За порадою лікарів, вживання сардини рекомендується частіше, щоб організм отримував достатню кількість поліненасичених жирних кислот омега-3, які важливі для здоров’я і доступні лише з їжею. Крім цього, сардини багаті на кальцій, магній, калій та амінокислоти, які сприяють здоров’ю серця, судин і допомагають у запобіганні онкологічним захворюванням.

Скумбрія

містить вітаміни групи В і селен, є важливим елементом для правильної роботи серцево-судинної системи. Вітамін В12 сприяє формуванню еритроцитів, прискорює метаболізм і зміцнює нервову систему, а селен діє як потужний антиоксидант, який нейтралізує вільні радикали, що можуть спричинити ракові захворювання. До того ж, скумбрія містить магній, який покращує роботу серця, судин і нервової системи, запобігаючи стресу та перенапруженню, а також корисна для зміцнення кісток, зубів і волосся.

Оселедець

Він є джерелом поліненасичених жирних кислот омега-3 та білка, який необхідний для розвитку м’язів. Ця риба також багата на вітаміни – Е, D і В12, а також містить селен, йод і кальцій, які підтримують загальне здоров’я організму, підвищують імунітет і запобігають численним захворюванням.

Тунець

У консервованому вигляді тунець зберігає усі важливі вітаміни, мінерали, омега-3, залізо та амінокислоти, необхідні для організму людини. Щоб забезпечити організм вітамінами В12 і D у достатній кількості, рекомендується вживати таку рибу тричі на тиждень.

Мідії

Містять білок, вітаміни групи В і залізо, що робить їх важливими для харчування, як яловичий фарш, але вони менш коштовні та більш корисні, ніж червоне м’ясо. Тому, вони повинні бути включені до раціону тих, хто дотримується збалансованого харчування.

Морські гребінці

Містять велику кількість білка, таурину і гліцину, які захищають від атеросклерозу, затвердіння артерій, утворення бляшок і тромбів. Регулярне вживання морських гребінців сприяє еластичності судин, міцності серця і зниженню поганого холестерину. Крім того, вони містять селен, цинк і вітаміни групи В, які покращують здоров’я організму в цілому.

Читайте також:

По темі