ТОП-3 ягоди, які підсилюють роботу серця та покращують сон

Ягоди містять значну кількість антиоксидантів та інших корисних речовин, що може сприяти поліпшенню здоров’я серця й покращенню якості сну. Лікар Ерік Наткін пояснює, які саме ягоди можуть надати всі ці корисні властивості.

Вишня

Серед неочікуваних кандидатів на збільшення тривалості та якості сну є вишня.

“Монморанська вишня містить велику кількість мелатоніну, що відіграє важливу роль у регулюванні циклів сну”, – зауважує доктор Наткін.

Мелатонін, гормон, який контролює цикли сну та безсоння, природно міститься в вишні, що робить її ефективним засобом для тих, хто прагне покращити свій сон.

Ожина

Ожина стає незамінним помічником у підтримці здоров’я серця та зниженні рівня стресу.

“Ожина багата на біофлавоноїди та вітамін С. Ця комбінація поживних речовин не лише сприяє здоров’ю серця, поліпшуючи кровообіг і зменшуючи запалення, а й допомагає знизити стрес, що в свою чергу сприяє поліпшенню сну”, – пояснює доктор Наткін.

Включення ожини до раціону пов’язане з поліпшенням показників здоров’я серцево-судинної системи, таких як артеріальний тиск і жорсткість артерій, що робить її важливим доповненням до здорового харчування.

Малина

Малина, яка містить велику кількість клітковини та танінів, також принесе багато користі для здоров’я серця та сну.

“Високий вміст клітковини допомагає знизити рівень холестерину, який є важливим фактором ризику серцево-судинних захворювань, а таніни мають антиоксидантні властивості, що сприяють здоров’ю серцевого м’яза”, – каже експерт.

Крім того, природні цукри в малині є безпечним джерелом вуглеводів, які можуть сприяти виробленню серотоніну, що сприяє легшому засинанню при помірному вживанні перед сном.

Читайте також: