Смак погіршать і шлунку зашкодять: 4 добавки, які не треба поєднувати з кавою

Кава відрізняється неймовірною дружністю: вона чудово поєднується з цукром і корицею, з молоком, вершками, лимоном, навіть вершковим маслом. У кожного свій рецепт цього бадьорого напою. Але, на думку дієтологів, є добавки, з якими не варто поєднувати каву.

Інгредієнти, які не варто додавати до кави:

Сиропи

У кав’ярнях можна знайти сиропи на будь-який смак: від найпоширеніших — наприклад, з ароматом ванілі чи лісового горіха, до дуже незвичайних — жасмину, лаванди, рожевого перцю. Не має значення, який смак ви вибираєте, сироп перетворює напій на калорійну цукрову бомбу. Порція лате з такою добавкою замінює за енергетичною цінністю тарілку вівсяної каші, а користі приносить набагато менше.

Вершки тривалого зберігання

Вони можуть лежати в кухонній шафці тижнями, тому такі порційні вершки часто купують для офісних кухонь. Але в такому продукті цілий список консервантів, які не найкраще впливають на здоров’я: наприклад, фосфат натрію вважається досить шкідливим для серця.

Штучні підсолоджувачі

Калорій у них немає, але, за даними останніх досліджень, такі замінники збільшують потяг до солодкого і провокують порожнє вироблення інсуліну.

Згущене молоко

Забагато калорій та серйозна доза цукру — не найкращий початок дня. Пам’ятайте, що у двох чайних ложках згущеного молока 23 грами цукру та 130 калорій. Приблизно стільки ж у батончику шоколаду.

Розкрийте смак вашого напою по-новому, скуштувавши ці поєднання:

  • Гірке какао: переплетення ароматів кави та какао робить напій неймовірно насиченим, яскравим та ароматним. Така кава зарядить гарним настроєм на цілий день;
  • Спеції: перець, кориця, імбир, мускатний горіх перетворять звичайну каву на вишуканий східний напій, який миттєво зігріє та подарує нові смакові враження;
  • Сіль: так, не лякайтеся: сіль допомагає розкрити аромат кави, вона може «нейтралізувати» частину гіркоти, роблячи напій м’якшим. Просто висипте дрібку (приблизно ⅛ чайної ложки) у кавову гущавину перед заварюванням.

Читайте також: