Їжа для краси та здоров’я: чи можна їсти продукти для підвищення колагену
З роками наше тіло втрачає здатність виробляти колаген, що несе за собою ряд неприємних наслідків: зморшки, болі в суглобах та інші проблеми зі здоров’ям. Однак, чи варто поповнювати запаси колагену в організмі за допомогою продуктів?
Продукти, що містять колаген
За словами дієтологині Ольги Безуглої, існує велика кількість продуктів, які містять колаген. Крім того, існують також продукти, які сприяють утворенню колагену в організмі.
До таких продуктів відносяться:
- риба;
- молюски;
- м’ясо;
- апельсини;
- ківі;
- болгарський перець;
- яйця;
- цільні зерна;
- кістковий бульйон;
- желе;
- субпродукти (печінка, серце та нирки);
- м’ясо;
- холодець.
Чи можна їсти продукти з вмістом колагену
Проте, чи здатні ці продукти забезпечити достатню кількість колагену для здоров’я всього організму та конкретно тих органів, які його потребують?
“На сьогодні все ще бракує досліджень, які б показали, що споживання колагену може безпосередньо принести користь здоров’ю шкіри або суглобів”, – пояснює Ольга Безугла.
Дієтологиня додала, що під час процесу перетравлення в шлунку колаген розбивається на амінокислоти. Ці амінокислоти потім розподіляються туди, де організм найбільше потребує білка. Проте важливо зауважити, що спрямувати цей процес виключно в одному напрямку, наприклад, у шкіру, неможливо.
“Тим не менш, для здоров’я шкіри, суглобів, м’язів, зв’язок варто подбати про присутність даних продуктів у складі вашого збалансованого раціону”, – зазначає експертка.
Читайте також:
- Сирі яйця: чи дійсно вони такі корисні, як про них говорять
- 5 ранкових звичок, які допоможуть скинути вагу