Їжа для краси та здоров’я: чи можна їсти продукти для підвищення колагену

З роками наше тіло втрачає здатність виробляти колаген, що несе за собою ряд неприємних наслідків: зморшки, болі в суглобах та інші проблеми зі здоров’ям. Однак, чи варто поповнювати запаси колагену в організмі за допомогою продуктів?

Продукти, що містять колаген

За словами дієтологині Ольги Безуглої, існує велика кількість продуктів, які містять колаген. Крім того, існують також продукти, які сприяють утворенню колагену в організмі.

До таких продуктів відносяться:

  • риба;
  • молюски;
  • м’ясо;
  • апельсини;
  • ківі;
  • болгарський перець;
  • яйця;
  • цільні зерна;
  • кістковий бульйон;
  • желе;
  • субпродукти (печінка, серце та нирки);
  • м’ясо;
  • холодець.

Чи можна їсти продукти з вмістом колагену

Проте, чи здатні ці продукти забезпечити достатню кількість колагену для здоров’я всього організму та конкретно тих органів, які його потребують?

“На сьогодні все ще бракує досліджень, які б показали, що споживання колагену може безпосередньо принести користь здоров’ю шкіри або суглобів”, – пояснює Ольга Безугла.

Дієтологиня додала, що під час процесу перетравлення в шлунку колаген розбивається на амінокислоти. Ці амінокислоти потім розподіляються туди, де організм найбільше потребує білка. Проте важливо зауважити, що спрямувати цей процес виключно в одному напрямку, наприклад, у шкіру, неможливо.

“Тим не менш, для здоров’я шкіри, суглобів, м’язів, зв’язок варто подбати про присутність даних продуктів у складі вашого збалансованого раціону”, – зазначає експертка.

Читайте також: