5 ранкових звичок, які допоможуть скинути вагу

Помилково вважати, що для схуднення необхідно витрачати велику кількість часу на тренування та сувору дієту. Насправді, можна схуднути навіть без носіння кросівок уранці. Для здорового схуднення і запобігання “ефекту йо-йо” важливо дотримуватися правильного розпорядку дня.

Висипайтеся

Сон є ключовим елементом для досягнення та збереження оптимальної ваги. Недостатній сон може порушити гормональний баланс та спровокувати бажання споживати шкідливу їжу. Крім того, брак сну призводить до зниження рівня енергії та працездатності. Якщо вам не вдається заснути раніше, оскільки вам доводиться рано вставати, варто йти спати раніше ввечері.

Впускайте сонячні промені

Свіже повітря та сонячне світло роблять чудеса: вони пробуджують навіть найбільш сонних та буркотливих людей. Сонячне світло – це не лише приємне для ока, а й основне, найважливіше джерело вітаміну D. Недостатність цього вітаміну може сприяти збільшенню ваги, тому варто, як тільки пролунає будильник, відкрити штори та вікна, щоб впустити в свою кімнату свіже повітря і сонячне проміння.

Збалансований сніданок

Наполегливо рекомендується споживати білок під час першого прийому їжі, оскільки це сприяє збереженню відчуття ситості на тривалий час порівняно зі сніданком, що складається переважно з вуглеводів або жирів з такою самою кількістю калорій. Крім того, вживання білка вранці мінімізує схильність до шкідливих перекусів, так як відчуття ситості триває довше.

Пам’ятайте про перекус

Якщо ви маєте на меті зберегти своє здоров’я та стрункість, важливо заздалегідь підготувати всі свої прийоми їжі. Якщо вранці у вас недостатньо часу для готування, забезпечте себе корисними перекусами, які можна взяти з собою на роботу. Варіантів безліч, все залежить від ваших вподобань: яблука, невелика порція горіхів або овочеві палички ідеально підійдуть для здорового перекусу.

Покращуйте кровообіг

Не обов’язково вирушати до спортзалу зранку. Просто скористайтеся будь-якою можливістю для активного руху. Наприклад, оберіть сходи замість ліфта або використовуйте поїздку на роботу як тренування, зробіть швидку прогулянку або сідайте на велосипед і катайтеся. Заняття на свіжому повітрі допоможуть вам не лише пробудитися, а й надихнутися, зарядившись енергією на весь день. Також ранкові вправи спалюють калорії та прискорюють обмін речовин.

Читайте також: