Не всі жири однакові: 10 продуктів з корисними жирами, які можна їсти щодня
Не треба думати, що всі жири негативно впливають на здоров’я. Існують продукти, які мають у своєму складі поліненасичені жирні кислоти, які є незамінними для нашого організму. Адже вони беруть участь у підтримці здоров’я серця, мозку, кишківника, кісткової тканини та імунної системи. Розповідаємо, які продукти містять корисні жири і чому їх слід вживати щодня.
10 продуктів, які містять корисні жири
Оливкова олія
Найкращий продукт першого холодного віджимання, така олія має у своєму складі ряд антиоксидантів і понад тридцять поліфенолів. Оливкова олія дуже корисна для серця, збереження ваги на оптимальному рівні, для міцності серцевого м’яза та судин. Дослідження американських вчених показало, що регулярне вживання продукту знижує ризик захворювання на цукровий діабет та ожиріння на 22%.
Мигдаль
Цей горіх стимулює роботу мозку та підтримує належне функціонування нервової системи. Його слід їсти всім, хто має проблеми зі сном, хронічною втомою і поганою концентрацією. Також мигдаль зменшує рівень “поганого” холестерину та запобігає хворобам серця. Для тих, хто дотримується дієти – це незамінний продукт. Горіх здатен знизити масу тіла та спалювати жирові відкладення на талії.
Мигдальна олія
Завдяки більшій концентрації мононенасичених жирів, продукт удвічі корисніший за мигдалеві горіхи. А ще, це чудове джерело вітаміну Е, який здатен попередити передчасне старіння.
Органічне молоко
Цей продукт містить велику частку білка та кальцію, які є будівельним матеріалом для нашого організму. Науковці зазначають, що органічне молоко набагато корисніше за звичайне, адже корів вигодовують спеціально збалансованим кормом на трав’яній основі.
Авокадо
Прекрасний помічник у процесі швидкого схуднення. До того ж, такий метод вкрай корисний для здоров’я. Оскільки фрукт містить поліненасичені жирні кислоти омега-3, які організм може отримати лише з їжі. А вони вкрай потрібні для здоров’я серця, печінки, жовчного міхура та центральної нервової системи.
Насіння льону
Також містить кислоти омега-3, які зменшують процеси запалення в організмі, знищують вільні радикали, які є причиною онкології. Лляне насіння знижує рівень “поганого” холестерину, підтримує здоров’я серця та очей. Його слід їсти всім, хто має проблеми із суглобами та кістками.
Волоські горіхи
Цей продукт обов’язково треба їсти літнім людям. Бо волоські горіхи за рахунок вмісту ліноленової кислоти здатні попередити хворобу Альцгеймера та деменції.
Лосось
Лікарі рекомендують вживати червону морську жирну рибу не менше трьох разів на тиждень. Оскільки вона багата на поліненасичені жирні кислоти, вітаміни та мінерали. Тому вкрай корисна для нашого здоров’я.
Тунець
Риба, багата на омега-3, які допомагають запобігати проблемам з серцем, цукровим діабетом та надмірною вагою. Тунець також може зменшити ризик розвитку деяких форм раку та запальних процесів в організмі. Крім того, риба відзначається високим вмістом вітаміну D, який необхідний для підтримки імунітету.
Яйця
Це ідеальний продукт для сніданку, оскільки вони насичують організм усіма потрібними поживними речовинами і не сприяють накопиченню зайвої ваги. Крім того, яйця сприяють поліпшенню зору, міцності судин та загальному здоров’ю організму.
Читайте також:
- Як зберегти горіхи свіжими та смачними: дієві поради
- Безпечне копчення: які продукти можна їсти без шкоди для здоров’я