Останні новини

ТОП-6 продуктів, які містять природну гіалуронову кислоту

- 19 Лютого 2024, 13:02

Гіалуронова кислота – одна з найбажаніших речовин в косметиці. Однак мало хто здогадується, що його можна знайти в деяких продуктах харчування.

Яку роль в організмі відіграє гіалуронова кислота

Гіалуронова кислота – це хімічна сполука, яка природним чином зустрічається в організмі людини у формі гіалуронату натрію. Він виконує кілька важливих функцій, і одна з найважливіших – зв’язування води. Гіалуронова кислота міститься не тільки в шкірі, а й у склоподібному тілі ока, рідинах організму та синовіальній рідині.Щодня велика частина гіалуронової кислоти розкладається, утворюються нові клітини, але з віком їх кількість значно зменшується, що проявляється в першу чергу втратою пружності та еластичності шкіри. Видимою ознакою є поява зморшок на обличчі. Тому косметика, що містить гіалуронову кислоту, користується великою популярністю, оскільки вона не тільки заповнює заглиблення на обличчі, а й покращує його овал і приносить видиме полегшення шкірі.

Гіалуронову кислоту можна використовувати в процедурах естетичної медицини. Також використовується в ортопедії (наприклад, при остеоартрозі), офтальмології (наприклад, при синдромі сухого ока) та гінекології (наприклад, після операцій).

Цікаво, що для підтримки вироблення гіалуронової кислоти в організмі ми можемо включити в своє щоденне меню певні продукти. Деякі з них містять натуральну гіалуронову кислоту або колаген, а деякі містять поживні сполуки, що підтримують їх виробництво.

Колагеновий відвар

Бульйон з кісток (кісткового мозку, курячих шийок і лапок, субпродуктів птиці) не тільки низькокалорійний, але, перш за все, багатий глутаміном, хондроїтинсульфатом, глюкозаміном, колагеном і гіалуроновою кислотою. Регулярне вживання колагенового відвару не тільки допомагає зробити суглоби більш гнучкими і зволоженими, але і прискорює регенерацію після інтенсивних тренувань, зміцнює суглоби і підтримує здоров’я печінки.

Апельсини

Хоча апельсини не містять гіалуронової кислоти, вони містять нарингенін. Це флавоноїд із сильними антиоксидантними властивостями, який пригнічує дію гіалуронідази – ферменту, відповідального за розщеплення гіалуронової кислоти. Апельсини також містять вітамін С (53,2 мг / 100 г), який підтримує синтез колагену. Крім того, захищає шкіру від ультрафіолетового випромінювання.

Тофу

Соєві продукти, в тому числі тофу, містять фітоестрогени, які збільшують вироблення гіалуронової кислоти і колагену. Крім того, вони захищають від окислювального стресу, який також може прискорити процес старіння шкіри. Тофу також містить рослинний білок, марганець, кальцій і селен, які підтримують роботу окремих систем.

Капуста

Це унікальний овоч із родини капустяних, який відрізняється потужною дозою калію (491 мг/100 г), аскорбінової кислоти (120 мг/100 г), магнію (47 мг/100 г) і кальцію (150 мг). / 100 г). Останнє з’єднання бере участь у виробленні гіалуронової кислоти. Він забезпечує потрібну дозу енергії та підтримує здоров’я кісток і суглобів. На жаль, багато людей борються з дефіцитом кальцію, який може стати причиною розвитку діабету 2 типу.

Мигдаль

Мигдаль також містить магній, який безпосередньо впливає на вироблення гіалуронової кислоти. Крім того, він містить вітамін Е , надзвичайно важливий макроелемент, який допомагає нейтралізувати вільні радикали, запобігаючи таким чином розвитку окислювального стресу.

Батат

Ще один продукт, багатий магнієм. Крім того, вони містять низку антиоксидантів, які запобігають окислювальному пошкодженню клітин і хронічним захворюванням. Солодка картопля також містить бета-каротин , який відповідає не тільки за насичений колір овочів, але також має протизапальні та захисні властивості.

Читайте також:

По темі