Ефективне схуднення: вправи, які найбільше спалюють калорій

Схуднення – справа не з легких, проте результат вартий того, аби спробувати. Щоб трохи пришвидшити процес, можна обрати ефективні вправи, які є хоч і важкими, але результативними.

Гиря

Тренування з гирями – це вид тренувань, який спалює до 20 калорій за одну хвилину. Однак слід пам’ятати, що це тренування не для новачків, і що це велике навантаження для організму.

Скакалка

Це, здавалося б, тривіальне заняття – чудовий спосіб спалити багато калорій. Під час стрибків на скакалці ми спалюємо близько 13 калорій за хвилину, а також працюємо над координацією та балансом.

Берпі

Це функціональне динамічне вправа, що поєднує в собі елементи присідань, планки, віджимань від підлоги і стрибків вгору.
Правда, це одна з найскладніших вправ, але це дуже хороший спосіб спалити багато калорій. Одне правильно виконане берпі спалює близько 20 калорій.

веслувальний ергометр

Веслувальний ергометр

Ця вправа задіює найбільші групи м’язів, тобто руки, ноги та спину. Гарантує спалювання великої кількості калорій за умови високої інтенсивності тренувань.

Табата

Це швидке інтервальне тренування. Вважається, що одна хвилина табата – це 14 спалених калорій. Тренування полягає в інтенсивному виконанні заданої вправи кілька разів протягом декількох десятків секунд, залежно від ваших навичок і стану, а потім у кілька секунд перерви.

Спринт в гору або сходи

Біг – це дуже хороший спосіб спалити калорії. Якщо додати біг по сходах або в гору, то інтенсивність тренування, а значить і спалювання калорій, буде ще більше.

Плавання батерфляєм

Плавання батерфляєм протягом 30 хвилин спалює близько 450 калорій. Правда, це один із найскладніших способів плавання, але якщо ви хочете спалити багато калорій, варто навчитися і практикувати його.