Дієтологи розповіли, як насолоджуватися солодощами без зайвих кілограмів

Багато з нас не уявляють свого життя без смачних десертів, але часте споживання цих продуктів може призвести до набору зайвої ваги і погіршення загального здоров’я. Однак дієтологи запевняють, що насолоджуватися солодощами можна, навіть якщо ви прагнете підтримувати свою фігуру в ідеальному стані.

За словами фахівців, люди зазвичай їдять солодке через стрес або сум. Тому вони рекомендують концентруватися не на емоціях, а на самому процесі вживання.

Контролюйте порції

Не обов’язково відмовлятися від десертів повністю, але важливо зберігати міру. Поділіть своє улюблене тістечко на менші порції, аби задовольнити потребу без зайвих калорій.

Будьте активними

Один із ключових аспектів здорового способу життя – регулярна фізична активність. Після прийому їжі, зробіть тренування або прогуляйтесь на свіжому повітрі.

Оберіть натуральні солодощі

Більшість солодких продуктів на ринку містять штучні добавки, консерванти і барвники. Варто звертати увагу на їх склад, а також обирати натуральні альтернативи. Можна приготувати домашні десерти з використанням меду, сухофруктів, горіхів тощо.

Крім того, спробуйте додати в раціон гіркий шоколад з високим вмістом какао (не менше 70%).