Останні новини

Топ-5 найбагатших на залізо овочів

- 26 Жовтня 2024, 13:10

З усіх недоліків харчування найбільш поширеним є дефіцит заліза. Цей мікроелемент важливий для нас, тому що, серед іншого, транспортує і зберігає кисень у клітинах.

Наслідком дефіциту заліза є анемія. Її лікування завжди супроводжується дієтою, багатою продуктами з високим вмістом заліза. Представляємо 5 суперовочів, які варто їсти з профілактичною метою, щоб запобігти дефіциту заліза, і з лікувальною метою при анемії.

Шпинат

Шпинат захищає від атеросклерозу, знижуючи артеріальний тиск і від раку. Обов’язково їжте шпинат, якщо ви худнете. Він допоможе вам зменшити вагу тіла швидше та здоровим способом.

Корінь петрушки

Один з найбільш недооцінених овочів. Він допомагає при багатьох захворюваннях і недугах, в тому числі при розладах травлення, гіпертонії, набряках і сечокам’яній хворобі. У свою чергу, петрушка чудово очищає організм і зміцнює його, а також покращує колір обличчя.

Зелений горошок

З усіх його корисних властивостей особливо цінується тим, що він знижує рівень поганого холестерину, захищає серце від інфаркту, покращує стан очей і зору, підвищує стійкість до вірусів і діє як протизаплідний засіб.

Боби

У ньому так багато білка, що він є чудовою альтернативою продукту тваринного походження. Його також рекомендують вагітним жінкам, оскільки він також містить багато фолієвої кислоти. Крім того, боби – зі шкіркою або без неї, сирі або варені, мають багато інших переваг для здоров’я, зокрема: підтримує лікування серцево-судинних захворювань та хвороби Паркінсона.

Буряк

Це один із найпопулярніших і улюблених українських овочів. Буряк не тільки сприяє відновленню запасів заліза, але і додає нам сил, знижує тиск, знімає печію, прискорює лікування застуди, а також підвищує імунітет організму і захищає від раку.

Читайте також:

 

По темі