Топ-5 найбагатших на залізо овочів
З усіх недоліків харчування найбільш поширеним є дефіцит заліза. Цей мікроелемент важливий для нас, тому що, серед іншого, транспортує і зберігає кисень у клітинах.
Наслідком дефіциту заліза є анемія. Її лікування завжди супроводжується дієтою, багатою продуктами з високим вмістом заліза. Представляємо 5 суперовочів, які варто їсти з профілактичною метою, щоб запобігти дефіциту заліза, і з лікувальною метою при анемії.
Шпинат
Шпинат захищає від атеросклерозу, знижуючи артеріальний тиск і від раку. Обов’язково їжте шпинат, якщо ви худнете. Він допоможе вам зменшити вагу тіла швидше та здоровим способом.
Корінь петрушки
Один з найбільш недооцінених овочів. Він допомагає при багатьох захворюваннях і недугах, в тому числі при розладах травлення, гіпертонії, набряках і сечокам’яній хворобі. У свою чергу, петрушка чудово очищає організм і зміцнює його, а також покращує колір обличчя.
Зелений горошок
З усіх його корисних властивостей особливо цінується тим, що він знижує рівень поганого холестерину, захищає серце від інфаркту, покращує стан очей і зору, підвищує стійкість до вірусів і діє як протизаплідний засіб.
Боби
У ньому так багато білка, що він є чудовою альтернативою продукту тваринного походження. Його також рекомендують вагітним жінкам, оскільки він також містить багато фолієвої кислоти. Крім того, боби – зі шкіркою або без неї, сирі або варені, мають багато інших переваг для здоров’я, зокрема: підтримує лікування серцево-судинних захворювань та хвороби Паркінсона.
Буряк
Це один із найпопулярніших і улюблених українських овочів. Буряк не тільки сприяє відновленню запасів заліза, але і додає нам сил, знижує тиск, знімає печію, прискорює лікування застуди, а також підвищує імунітет організму і захищає від раку.
Читайте також:
- Зміцнює імунну систему та покращує травлення: чим корисна горобина та чому її варто вживати
- Названо продукт, який руйнує психічне здоров’я: експерти рекомендують здоровіші замінники