Названо продукт, який руйнує психічне здоров’я: експерти рекомендують здоровіші замінники

Про психічне здоров’я потрібно дбати так само, як і про фізичне. Осінньо-зимовий період – це період, коли нам найчастіше не вистачає сил і ми більш сприйнятливі до депресивних станів. Залежно від того, що ми їмо, наш настрій може покращуватися або погіршуватися. Британські вчені радять виключити з раціону один продукт. Це надзвичайно важливо для підтримки психічного благополуччя.

Згідно з науковою публікацією, підготовленою групою британських вчених з Астонського університету в Бірмінгемі, часте вживання чипсів шкодить психічному здоров’ю. Ця нездорова закуска, яку люблять майже всі, може призвести до розладів пам’яті та настрою.

Чипси та психічне здоров’я

Вчені хотіли перевірити, як чипси впливають на психічне здоров’я. Для цього вони провели дослідження за участю 428 здорових людей. Завданням учасників було заповнити анкету. Їм потрібно було відповісти на запитання про харчові звички, фізичну активність та психічне здоров’я. Дослідники проаналізували отриману інформацію та дійшли висновку, що існує залежність між тим, що учасники їли в якості перекусу протягом дня, та їхнім психічним благополуччям.

На думку дослідників, найгіршою закускою були чипси. Їх часте споживання (2-3 рази на тиждень) сприяло виникненню симптомів депресії та тривожних розладів. У свою чергу учасники, які включили фрукти в свій раціон, мали краще психічне здоров’я, ніж ті, хто регулярно тягнувся до пакетика чипсів. Чим більше фруктів вони їли, тим більше користі вони відчували.

Часте вживання фруктів допоможе захиститися від депресії

Вчені радять, якщо ми хочемо вберегтися від осінньої депресії, варто виключити з меню чипси. На їхню думку, дієта, багата вітамінними бомбами, такими як фрукти, може зменшити ризик психічних розладів, таких як депресія. Принцип роботи полягає в тому, що вживаючи сирі фрукти, ми забезпечуємо організм більшою дозою антиоксидантів, які благотворно впливають на якість психічного здоров’я.

«Просто змінивши харчові звички, ми можемо забезпечити собі кращий настрій і знизити ризик розвитку депресії», — додали автори публікації, опублікованої в British Journal of Nutrition.

Це ще одне наукове дослідження, яке доводить, що фрукти заспокоюють нашу психіку. Подібним чином попередні аналізи показують, що люди, які часто їдять ягоди, банани та сухофрукти, менш схильні до розвитку симптомів депресії.

Читайте також: