ТОП-5 причин, чому потрібно їсти персики

Літо – чудова пора, багата різноманітними овочами та фруктами. Особливе місце серед них займають персики. Медики пояснять, що ці фрукти багаті вітамінами та мінералами, не дратують слизову шлунка і кишечника, а також добре насичують.

Персик і вітаміни

Персики містять вітаміни А, С, Е, К і групи В. Вони багаті на калій, який допомагає нормалізувати тиск, а також містять цинк, магній, залізо, мідь і марганець.

Допомога нервовій системі

Калій та магній, який міститься в персик допомагають боротися зі стресом, плаксивістю, роздратуванням. Таким чином, поліпшується настрій. Також персики рекомендують давати дітям з діагнозом гіперзбудливість, і дорослим, які часто нервують.

Зміцнення імунітету

Цинк та вітамін С, які є в персику дають імунній системі резерв опірності і міцності. Допомагають боротися з інфекціями та надають ранозагоювальну і антиоксидантну дію.

Боротьба з зайвою вагою

Персик містить біологічно активні компоненти, які допомагають боротися з зайвою вагою. Фрукт також має протизапальний ефект, який дозволяє знижувати ризик появи метаболічного синдрому.

Покращення травлення

Шкірка персика відрізняється проносним ефектом. Також фрукт містить лужні елементи, харчові волокна та клітковину. Вони налагоджують роботу травної системи та очищають організм від шлаків і попереджають проблеми з кишечником.