Названо 4 продукти, які тільки посилять відчуття голоду: краще прибрати їх зі свого раціону

Ви з’їли їжу, але через деякий час відчуваєте, що хочеться чогось з’їсти. Можливо, ваше меню переповнене продуктами, які замість того, щоб довше наситити, викликають відчуття голоду та підвищують апетит. Ось 4 продукти, які повинні бути в чорному списку.

4 продукти, без яких можна обійтися

1. Швидкі сніданки

Для деяких людей пластівці для сніданку (мюслі або гранола) з високим ступенем обробки є ідеальним прикладом здорового та смачного сніданку. На жаль, як виявилося, деякі з них містять велику кількість додаткового цукру та надто мало клітковини та білка. Тому вони не впливають на стабілізацію рівня цукру в крові і викликають напади голоду навіть відразу після прийому їжі.

2. Білий хліб

Білий хліб або тости з обробленого пшеничного борошна без двох найкорисніших інгредієнтів: висівок і зернових зародків. Крім того, вони багаті сіллю та легкозасвоюваними вуглеводами (також відомими як цукри). Вживання такого роду продуктів викликає раптове збільшення кількості глюкози в крові з наступним швидким зниженням. Це викликає у нас «ненажерливий апетит» після їжі.

3. Пончики, круасани

Глазуровані пончики та солодкі круасани подобаються всім – і дорослим, і дітям. Вони чудово смакують з кавою, але не можна заперечувати, що вони не несуть для організму жодної поживної цінності. Крім того, вони не дають відчуття ситості, а навпаки – посилюють відчуття голоду. Вони калорійні та містять занадто багато цукру, як і глазур. Тому краще уникати вживання простих вуглеводів, після яких рівень цукру швидко підвищується, а потім за короткий час падає. Тоді шлунок постійно вимагає все більше їжі.

4. Білий рис

Досить поганий по поживності. У ньому багато простих вуглеводів, т. зв порожні калорії, які підвищують рівень цукру в крові і, як наслідок, викликають раптовий викид інсуліну. Це змушує вас відчувати голод, незважаючи на їжу.

Читайте також: