Цей літній напій втамує спрагу та підтримає процес схуднення

Цей непоказний літній напій втамовує спрагу, швидко зволожує організм і містить антиоксиданти. Благотворно впливає на здоров’я і сприяє втраті непотрібних кілограмів. Ви можете легко приготувати його вдома всього за кілька хвилин. Він приносить набагато більше користі, ніж куплений напій в магазині.

Порятунок в спекотні дні

Одним із відомих і популярних напоїв, особливо в спекотні дні, є так званий ice tea, тобто холодний чай. Він відрізняється не тільки цікавим смаком і можливістю модифікації інгредієнтів, а й оздоровчими властивостями. Відповідно до дослідження, опублікованого в British Journal of Nutrition у 2011 році, і гарячий, і холодний чай мають зволожуючі властивості практично на тому ж рівні, що й вода. Проте адекватне зволоження організму надзвичайно важливо для здоров’я, гарного самопочуття та стану шкіри, волосся та нігтів.

Стимулює як кава

Також протягом року варто пити холодний чай. Цей напій не тільки миттєво втамовує спрагу і зволожує вас, але також має стимулюючий ефект і сприяє концентрації. Він містить дозу кофеїну. Як показали результати дослідження вчених з математичного факультету Університету Юти, в 240 мл холодного чорного чаю міститься 47 мг кофеїну, а в 240 мл холодного зеленого чаю – 15 мг кофеїну.

Холодний чай, приготований вдома, а не куплений в магазині, є відмінним джерелом антиоксидантів. Він має антиоксидантну дію, тобто захищає організм від окисного стресу. Цей напій містить велику кількість флавоноїдів, які можуть знизити ризик розвитку деяких серцевих захворювань, наприклад, інфаркту або аритмії.

Підтримує процес схуднення

У 2018 році вчені довели, що заморожений йерба мате викликає розщеплення молекул жиру та їх окислення. Його споживання допомагає в боротьбі із зайвими кілограмами – в цьому відношенні він має набагато кращий ефект, ніж гарячий чай. Результати цього аналізу були опубліковані в журналі «Frontiers in Physiology».

Завдяки вмісту поліфенолів холодний чай стимулює вироблення колагену, бореться з вільними радикалами та запобігає передчасному старінню шкіри.

Щоб отримати максимальну користь від холодного чаю, не підсолоджуйте його. Він не тільки забезпечить зволоження, а й забезпечить необхідними мікро- та макроелементами.

Читайте також: