Лікарі назвали 12 причин, чому кавун повинен бути у вашому раціоні

Вже давно відомо, що кавун – це не просто соковитий літній десерт. Кавун володіє багатством корисних властивостей, які роблять його справжнім еліксиром для здоров’я. Далі розповімо, чому лікарі радять включати кавуни в раціон щодня.

Яка користь кавуна для здоров’я

Підтримка водного балансу

Кавун на 92% складається з води, що допомагає підтримувати водний баланс в організмі. Це особливо важливо в спекотну погоду, оскільки кавун захищає від зневоднення, підтримує еластичність шкіри та здоров’я волосся.

Схуднення

Завдяки високому вмісту води та низькій калорійності, кавун може бути замінником повноцінного прийому їжі, допомагаючи контролювати вагу та швидше позбутися зайвих кілограмів.

Нормалізація рівня цукру

Антиоксиданти, що містяться в кавуні, сприяють покращенню метаболізму глюкози та запобігають різким стрибкам цукру в крові, що робить кавун безпечним навіть для людей з діабетом.

Зміцнення серцево-судинної системи

Кавун багатий антиоксидантами, які знижують рівень “поганого” холестерину та зменшують ризик серцевих і судинних захворювань.

Полегшення симптомів астми

800 грамів кавуна забезпечують добову норму вітаміну С, що може допомогти людям з астмою, у яких часто спостерігається дефіцит цього вітаміну.

Протидія раковим захворюванням і запаленням

Антиоксиданти та вітамін С у кавуні допомагають боротися з раковими клітинами та зменшують запалення в організмі, підтримують здоров’я кісток, зубів та прискорюють загоєння ран.

Активізація нервової системи

500 грамів кавуна забезпечують половину добової норми калію, що допомагає уникнути оніміння кінцівок, головного болю та судом, а також зменшує ризик розвитку деменції.

Захист від теплових ударів

У спекотну погоду кавун допомагає запобігти перегріванню завдяки вмісту електролітів, які регулюють температуру тіла.

Покращення функції нирок

Калій і кальцій в кавуні позитивно впливають на функцію нирок і допомагають виводити шкідливі речовини з організму.

Відновлення гостроти зору

Вітамін А, що є в кавуні, підтримує здоров’я очей і допомагає зберегти гострий зір на довгі роки.

Підтримка еластичності шкіри та волосся

Вітаміни А і С кавуна сприяють виробленню колагену, підтримують зволоженість і пружність шкіри, а також допомагають волоссю залишатися гладким і сяючим.

Покращення роботи кишечника

Рослинна клітковина в кавуні позитивно впливає на мікрофлору кишечника, допомагаючи при закрепах і розладах травної системи.

Читайте також: