Названо спецію, яка покращує травлення та знижує рівень цукру

Ця рослина не тільки покращує смак і зовнішній вигляд страв, але і має цілющі властивості. До її складу входить багато вітамінів, необхідних для повноцінної роботи організму. У її складі містяться флавоноїди, білкові сполуки, умбелліферон і скополетин, мінеральні солі, дубильні речовини і органічні кислоти. А також багато вітамінів (А, В, С і К) і цінні мінерали, такі як залізо, магній і кальцій. Мова йде про коріандр.

Допоможе шлунку

Споживання коріандру позитивно впливає на ваше здоров’я. Екстракт стебла та листя коріандру знижує рівень цукру в крові та рівень шкідливого холестерину. Він також зміцнює імунітет організму і має протизапальну дію. Це також безцінна підтримка травної системи. Оскільки він усуває неприємні проблеми зі шлунком, зменшує метеоризм і підтримує травлення. Рекомендується також для поліпшення апетиту, особливо при захворюваннях печінки і жовчовивідних шляхів.

Дбає про гарний стан шкіри

Коріандр має й інші корисні властивості. Завдяки високому вмісту антиоксидантів він допомагає захистити клітини від окислювального стресу. Він також покращує стан шкіри та є союзником у боротьбі з акне.

Ця рослина (наприклад, у вигляді олії або настою) використовується у фітотерапії як панацея від проблем зі шлунком, метеоризму, нудоти та лихоманки. Вона також отримала популярність на кухні як спеція, яка покращує смак м’ясних, рибних і веганських страв. Ідеально підходить як доповнення до салатів, соусів, супів, спредів і випічки. Тож варто поекспериментувати на кухні з коріандром.

Читайте також: