Еліна Світоліна пропустить WTA 250 перед Олімпіадою-2024

Екс-перша ракетка України Еліна Світоліна (21 WTA) не братиме участі у турнірі WTA 250 в італійському Палермо, який розпочнеться 15 липня. Про це повідомляє офіційна сторінка змагань в X (раніше Twitter).

Останнім виступом Світоліної був чвертьфінал на Вімблдоні-2024. Українська тенісистка дісталася чвертьфіналу, але потім у двох сетах поступилася представниці Казахстану Єлєні Рибакіній (4 WTA).

Турнір у Палермо є одним із останніх перед початком Олімпіади-2024, на яку кваліфікувалася Світоліна. За словами української тенісистки, вона пропускає змагання в Італії, щоб не ризикувати здоров’ям.

“За порадою моєї медичної команди та фізіотерапевта я не зможу виступити у Палермо. Насправді я чекала зіграти для такої чудової публіки, як у Палермо, але мушу стежити за своїм здоров’ям. Сподіваюся повернутися до змагань туру WTA так скоро, наскільки я буду фізично здатною для цього. Дякую всім за підтримку та розуміння”, — цитує слова Світоліної сторінка змагань у Палермо в X.

Перед Олімпіадою-2024 заплановано проведення чотирьох турнірів. На заключному тижні перед олімпійськими змаганнями також відбудуться турніри у Ясах (Румунія) та Празі (Чехія).

Також крім Еліни Світоліної, у жіночому одиночному розряді на Олімпіаді у Парижі виступлять Марта Костюк, Даяна Ястремська та Ангеліна Калініна. У жіночому парному розряді Україну представлять сестри Людмила та Надія Кіченок, а також пара Марти Костюк і Даяни Ястремської.

Читайте також: