Лікарі рекомендують їсти цей овоч щодня: зміцнює кістки та допоможе схуднути

Огірок – це не просто хрусткий літній овоч, а й справжня скарбниця для нашого організму. Цей низькокалорійний продукт щедро ділиться вологою, клітковиною, вітамінами та антиоксидантами, роблячи неоціненний внесок у наше самопочуття. Тож, розповідаємо, чим ще корисні огірки для здоров’я та чому лікарі рекомендують їсти їх щодня.

Корисні властивості огірків та чому варто їсти їх щодня

Підтримують здоров’я кісток

Огірки містять вітамін К, який зміцнює кісткову тканину і є важливим будівельним матеріалом для неї. Один огірок забезпечує до 40% добової норми вітаміну К.

Освіжають дихання

Завдяки вмісту фітохімічних речовин та води, огірки допомагають зберегти свіжість ротової порожнини. Вода в огірках запобігає сухості у роті, яка може викликати неприємний запах.

Знижують артеріальний тиск

Дослідження 2017 року показало, що регулярне вживання соку з одного огірка допомагало людям похилого віку знизити високий кров’яний тиск.

Зменшують ризик захворювання на діабет ІІ типу

Огірки мають низький глікемічний індекс, що допомагає захистити організм від діабету ІІ типу. Людям із підвищеним ризиком цього захворювання варто також обмежити споживання червоного м’яса та вуглеводів.

Зволожують організм

Огірки допомагають відновити водний баланс в організмі, що особливо корисно в спеку. Вони підвищують рівень зволоження та сприяють належному функціонуванню всіх систем нашого тіла.

Сприяють схудненню

Завдяки високому вмісту води, огірки є дуже ситними, що допомагає зменшити загальне споживання калорій і сприяє швидшому схудненню.

Допомагають уникнути закрепів

Велика кількість рослинної клітковини та води в огірках допомагає запобігти закрепам. Додавання огірків до салатів, заправлених оливковою олією, підвищить їхню корисність.

Читайте також: