Еліна Світоліна поступилася Каролін Возняцкі на старті трав’яного сезону в Бад-Гомбурзі

Екс-перша ракетка України Еліна Світоліна (21 WTA) офіційно розпочала грати на трав’яних кортах у сезоні 2024 року. У своєму першому матчі на турнірі WTA 500 в Бад-Гомбурзі, Німеччина, українська тенісистка поступилася Каролін Возняцкі (112 WTA) після трьох сетів гри.

У першому сеті тенісистки п’ять разів обмінялися брейками. Ключовим моментом партії став п’ятий брейк Возняцкі: українка віддала гейм і дозволила представниці Данії вийти вперед (5:3). Дев’ятий гейм також виграла данка, закривши сет на свою користь.

На початку другого сету Світоліна вийшла вперед, маючи перевагу в три гейми при рахунку 4:1. Після п’ятого гейму українка взяла медичний тайм-аут через проблему з пальцем. Після вимушеної перерви Еліна віддала данці три гейми поспіль, і паритет відновився при рахунку 4:4.

Зрештою, гравчині дійшли до тайбрейку, який з рахунком 7:4 виграла Світоліна. У третій партії Возняцкі взяла медичний тайм-аут через проблеми з ногою. Згодом продовження матчу відклали до вівторка, 25 червня, через погодні умови.

Після відновлення матчу при рахунку 2:1 на користь Світоліної українка втратила лідерство, програвши чотири з п’яти наступних геймів — Возняцкі подавала на матч. Зрівнявши рахунок до 5:5, Світоліна поступилася данці у двох вирішальних геймах і завершила виступи на турнірі після 2 години 32 хвилин на корті.

WTA 500. Бад-Гомбург. 1/16 фіналу

Каролін Возняцкі (Данія) — Еліна Світоліна (Україна, 7) — 2:1 (6:3, 6:7(4), 7:5)

Крім Еліни на турнірі в Бад-Гомбурзі також виступає Даяна Ястремська (27 WTA), яка відкрила трав’яний сезон з камбеку проти “нейтральної” Мірри Андрєєвої (4:6, 6:4, 6:3).

Читайте також: