Стало відомо, хто зіграє з українськими тенісистками у кваліфікації Вімблдону-2024

Українські тенісистки дізналися своїх суперниць у кваліфікації третього тенісного Грендслему 2024 року — Вімблдону. Результати жеребкування визначили сітку змагань, де Україну представлять чотири тенісистки.

Єдиною українською тенісисткою, яка брала участь у кваліфікації як сіяна, стала 22-річна Дар’я Снігур (131 WTA) У першому раунді вона зустрінеться зі швейцаркою Джил Тайхманн (197 WTA). Якщо Снігур пройде далі, то у другому колі кваліфікації може відбутися “українське” дербі: її суперницею може стати Катаріна Завацька.

Несіяна тенісистка Катаріна Завацька (200 WTA) у першому раунді боротиметься за вихід до основної сітки турніру зі швейцаркою Селін Наеф (173 WTA).

Українська тенісистка Юлія Стародубцева (153 WTA) буде боротися за місце у півфіналі кваліфікації, зустрічаючись з 9-ою сіяною представницею Угорщини Анною Бондар (93 WTA). У другому колі кваліфікації українка зможе зіграти з “нейтральною” Анастасією Тихоновою або канадською тенісисткою Керол Чжао.

У першому раунді кваліфікації Анастасія Соболєва (228 WTA) зустрінеться з австралійкою Дестені Аявою (193 WTA). Якщо українка вийде у півфінал кваліфікації, вона може зіграти проти 19-ї сіяної хорватки Яни Фетт або іншої австралійки Талії Гібсон.

Варто зазначити, що у основному складі за рейтингом зіграють Марта Костюк, Еліна Світоліна, Даяна Ястремська, Ангеліна Калініна та Леся Цуренко. А також, Катерина Байндл, яка скористалася захищеним рейтингом.

Нагадаємо, основна частина Вімблдона-2024 стартує 1 липня. У статусі лідерки посіву турнір розпочинатиме перша ракетка світу, полька Іга Швьонтек.

Читайте також: