Їжа для подолання втоми: що додати у свій раціон, щоб відчувати себе бадьоро

На жаль, сьогодні майже кожна друга людина стикається з хронічною втомою та постійним виснаженням. Це спричиняється багатьма факторами, такими як стресові ситуації, недосипання, неправильне харчування та інші.

Лікарі радять боротися з цією проблемою за допомогою правильного раціону, який включає всі необхідні поживні речовини, що допомагають організму швидко відновлювати сили. Ми розповімо, які вітаміни надають нашому тілу енергії та що варто їсти, щоб подолати хронічну втому.

Які вітаміни та мінерали допоможуть подолати втому

Для відновлення енергетичних запасів нашому організму необхідні вітаміни та мінерали, що сприяють виробленню енергії на клітинному рівні.

Для цього потрібно включати в раціон продукти, що містять такі речовини:

  • вітаміни групи В;
  • каротиноїди;
  • залізо;
  • магній;
  • калій;
  • білок;
  • вуглеводи.

Продукти, які допомагають подолати втому та збадьоритися

Продукти, що містять тваринні білки

До таких продуктів належать м’ясо, риба, молочні продукти та яйця. Яловичина, м’ясо птиці та свинина насичують організм коензимом, калієм, магнієм, вітамінами групи В, залізом. Ці корисні речовини допомагають швидко відновити втрачені сили. Молочні продукти та яйця, багаті магнієм і вітаміном В12, також ефективно борються з втомою.

Фрукти та ягоди

Містять вітаміни та мінерали, які сприяють виробленню енергії та швидкому подоланню втоми. Найкраще вживати свіжі фрукти, оскільки вони містять більше корисних поживних речовин. До таких продуктів належать яблука, банани, чорниця, полуниця, лимони, апельсини та авокадо, які багаті магнієм, калієм, залізом та білком.

Овочі

Містять клітковину, калій, магній та рослинний білок, тому можуть швидко збадьорити та подолати хронічну втому. До таких овочів належать броколі, морква, цвітна капуста, шпинат, кабачки та батат.

Крупи

Є потужним джерелом вуглеводів для швидкого поновлення енергії. Цільнозернові каші містять залізо, білок, калій та магній, що сприяє тривалому підтриманню сил організму. Лікарі рекомендують вживати коричневий рис, вівсянку, пшеницю, білий рис та гречку.

Читайте також: