Українські легкоатлетки Калюжна та Нижник пробігли жіночий півмарафон чемпіонату Європи: результат

На Чемпіонаті Європи-2024 з легкої атлетики були визначені переможці у чоловічому та жіночому півмарафонах. У жіночих змаганнях виступили дві представниці збірної України — Вікторія Калюжна та Ольга Нижник.

Нижник вже вдруге брала участь у півмарафоні чемпіонатів Європи, показавши 21-е місце у 2016 році. А Калюжна вперше виступала на головному континентальному форумі у цій дисципліні.

Вікторія Калюжна фінішувала першою серед двох українок, з відставанням у 5 хвилин і 16 секунд від лідерки, зайнявши 41-ше місце. Її час склав 1 годину 13 хвилин і 25 секунд.

Ольга Нижник поступилася партнерці по збірній дев’ятьма позиціями і майже хвилиною часу, замкнувши топ-50 у фінішному протоколі.

Норвежка Каролін Гревдаль здобула “золото” в жіночому півмарафоні на своєму дебютному старті, а також виграла “срібло” у бігу на 5000 м на Євро-2024. Її фінішний час — 1 година 8 хвилин і 9 секунд, що стало новим рекордом чемпіонату серед жінок.

Рекорд континентальної першості було оновлено і в чоловічому забігу: переможець Єманеберхан Кріппа з Італії подолав дистанцію за 1:01:03 години. У боротьбі за “золото” Кріппа випередив свого співвітчизника П’єтро Ріву лише на секунду, який фінішував з третім найкращим часом у своїй кар’єрі.

Українські легкоатлети у фіналі чоловічих змагань з півмарафону не були представлені.

Читайте також: