Одразу дві українки здобули путівки до фіналу Євро з потрійного стрибка

Дві українські стрибунки, Ольга Корсун та Анна Красуцька, вийшли у фінал чемпіонату Європи з легкої атлетики, що проходить в італійському Римі. Обидві спортсменки успішно пройшли кваліфікацію у потрійному стрибку.

У кваліфікаційних змаганнях з потрійного стрибка на континентальній першості в Римі виступали українки Марія Сіней, Ольга Корсун та Анна Красуцька. Але лідерка збірної України, Марина Бех-Романчук, залишилася поза складом через травму.

Сіней та Красуцька отримали запрошення на участь у чемпіонаті Європи за світовим рейтингом, тоді як Корсун пройшла через кваліфікаційний бар’єр завдяки своєму результату у 14.20 метрів, який вона показала на командному чемпіонаті України. Обидві українки зуміли вибороти місце у фіналі після успішної кваліфікації.

У кваліфікації брали участь 28 стрибунок. У фінал потрапили топ-12 або всі стрибунки, що виконали норматив — 14.10 метра. Анна Красуцька та Ольга Корсун потрапили до групи В разом з Дар’єю Деркач, що виступає за Італію та має на своєму рахунку 5 титулів чемпіонки Італії.

Красуцька та Корсун пройшли до фіналу у потрійному стрибку, з результатами відповідно 14.00 м та 13.99 м. У своїй групі вони поступились лише Деркач, яка показала найкращий результат сезону (14.10 м) та румунці Флорентіні Юшко (14.11 м). У загальному заліку вони посіли сьоме та дев’яте місця відповідно.

Сіней достроково завершила виступи на Євро-2024 через травму, отриману під час першого стрибка, і знялася зі змагань. Дві українки у фіналі Євро у потрійному стрибку — це найкращий результат в історії країни. Попередньо Україна не представлялася більш ніж однією стрибункою на вирішальному етапі турніру.

Фінал чемпіонату Європи з легкої атлетики у потрійному стрибку відбудеться в неділю, 9 червня, о 22 годині за київським часом.

Читайте також: