Що відбудеться з організмом, якщо щодня їсти ківі

Багато хто недооцінює ківі через його кислинку. Але насправді, це неймовірно смачний та корисний фрукт, який просто потрібно правильно вибрати та скуштувати.

Секрет полягає в стиглості. Недозрілі ківі дійсно кислі, але коли вони дозрівають, то стають неймовірно солодкими та ароматними.
Спробуйте раз – і ви гарантовано закохаєтесь у цей смак. А коли дізнаєтесь про те, скільки вітамінів та мікроелементів містить ківі, він стане вашим улюбленцем назавжди.

Чим корисний ківі для організму

Ківі – відмінне джерело вітаміну С

Наукові дослідження підтверджують його важливу роль у підтримці нашої імунної системи. Цей фрукт містить значну кількість антиоксидантів, які захищають клітини організму від пошкоджень.

Вітамін С відіграє ключову роль у вродженому імунітеті, який є першою лінією оборони організму від захворювань та інфекцій. Крім того, він стимулює реакцію нейтрофілів – клітин, що першими реагують на інфекцію, коли вона потрапляє в організм.

Вживання вітаміну С збільшує активність нейтрофілів на 20%, що може сприяти кращому опору організму проти патогенів та підвищенню його імунної системи. Також один ківі може забезпечити понад 60% рекомендованої денної норми вітаміну С.

Підтримка здоров’я серця

Оскільки ківі багатий на вітамін С і калій, його споживання допомагає знизити кров’яний тиск, що є важливим фактором загального здоров’я серця, адже це знижує навантаження на серце й артерії.

Науковці виявили зв’язок між зниженням систолічного артеріального тиску і споживанням всього 2 ківі на день у здорових людей.

Здорова шкіра

Завдяки високому вмісту вітаміну С, ківі також корисний для шкіри. Фахівці зазначають, що цей фрукт може покращувати стан шкіри, оскільки вітамін С відіграє ключову роль у синтезі колагену.

Колаген допомагає підтримувати еластичність шкіри та зменшує появу тонких ліній і зморшок. Тому регулярне вживання продуктів, багатих на вітамін С, зокрема ківі, може зробити шкіру більш гладкою та сяючою.

Читайте також: