Марта Костюк поступилася Донні Векич у другому колі Ролан Гаррос-2024

Українська тенісистка Марта Костюк (№20 WTA) провела матч другого кола на Ролан Гаррос 2024. У двох сетах вона поступилася хорватській тенісистці Донні Векич (№40 WTA). Це була перша зустріч тенісисток.

Перший сет видався для Костюк геть непростим: українка програла п’ять геймів поспіль. Однак згодом вона змогла виграти наступні п’ять геймів і зрівняти рахунок. Незважаючи на камбек Марти, Векич виграла перший сет з рахунком 7:5. Українська тенісистка при цьому відіграла п’ять сетпойнтів у хорватки: двічі за рахунку 2:5 та ще один раз за рахунку 3:5 перед вирішальним 12-м геймом.

Початок другого сету було перенесено через дощ. Однак, на відміну від першого матчу українки проти Пігоссі, пауза була короткою, і гру відновили трохи менше ніж за годину.

Після вимушеної перерви Костюк так і не вдалося знову реабілітуватися. Ключовим моментом став дев’ятий гейм, де українка дозволила хорватці зробити брейк, не взявши у відповідь жодного очка.

Під час матчу Костюк здійснила 40 невимушених помилок (проти 32 у Векич). Також українка використала лише 34% брейкпойнтів (у хорватки 54%).

  • Ролан Гаррос-2024. Друге коло

Донна Векич (Хорватія) — Марта Костюк (Україна, 18) 2:0 (7:5, 6:4)

На Ролан Гарросі-2024 Костюк досягла свого другого найкращого результату на цьому рівні. У 2021 році українська тенісистка змогла дійти до 1/8 фіналу.

Читайте також: