Марта Костюк зазнала поразки від Наомі Осаки на WTA 1000 в Римі

Українська тенісистка Марта Костюк (№20 WTA) зазнала невдачі в другому колі турніру WTA 1000 у Римі, поступившись Наомі Осаці (№173 WTA) у матчі 1/32 фіналу.

На початку тижня Костюк встановила особистий рекорд у рейтингу WTA, піднявшись на 20-ту сходинку. У Римі вона отримала статус сіяної і розпочала виступи з другого кола.

Першою суперницею Костюк у Римі стала колишня перша ракетка світу Наомі Осака, яка розпочала свій шлях на турнірі з першого раунду, де їй вдалося здолати француженку Клару Бюрель у двох сетах.

Матч у Римі став другим протистоянням між Костюк і Осакою. Попередній раз вони зійшлися у 2020 році на третьому колі US Open. Там Костюк поступилась Осаці у трьох сетах, яка у кінцевому підсумку виграла турнір.

Як минув поєдинок Костюк — Осака

У стартовому сеті Осака швидко вийшла вперед з рахунком 4:0, забравши чотири гейми всього за 12 хвилин. Проте Костюк не збиралася здаватися: спочатку вона відіграла гейм на подачі суперниці, а потім взяла гейм на своїй подачі. Після цього обидві тенісистки не пропустили жодного гейму на своїх подачах, але в кінці сету Осака все ж здобула перевагу і виграла перший сет з рахунком 6:3.

Початок другого сету був перерваний через дощ. Після перерви, що тривала півтори години, тенісистки повернулися на корт. У другому сеті Костюк програла з рахунком 2:6. Українська тенісистка дозволила японській суперниці забрати три брейки, в той час як сама здобула лише один.

Матч між Костюк і Осакою тривав 1 годину і 14 хвилин. Протягом гри українка допустила сім подвійних помилок.

  • WTA 1000. Рим, друге коло

Марта Костюк (Україна) – Наомі Осака (Японія) – 0:2 (3:6, 2:6)

В основній сітці турніру у Римі грають ще чотири українки: Еліна Світоліна, Марта Костюк, Ангеліна Калініна, Даяна Ястремська та Леся Цуренко. У другому колі турніру зустрінуться Ангеліна Калініна та Леся Цуренко, остання з яких вже здобула перемогу у своєму стартовому матчі, обігравши представницю Хорватії Донну Векич.

Читайте також: